Erhverv

Formand for Business Viborg går af efter kritik fra medlemmer: Det er ikke acceptabelt at handle med Rusland

Martin Pedersen på talerstolen ved Business Viborgs generalforsamling i 2023. Foto: Business Viborg

Den netop genvalgte formand for Business Viborg, Martin Pedersen, har valgt at trække sig fra posten. Det sker efter kritik fra andre medlemmer, fordi hans virksomhed, JP Group, handler med Rusland.

I en pressemeddelelse mandag eftermiddag skriver Business Viborg:

– Business Viborgs bestyrelse har mandag haft en drøftelse af den aktuelle situation i forhold til samhandel med Rusland. Dette er afstedkommet af generalforsamling den 18. marts, hvor problematikken omkring JP Groups samhandel med Rusland blev fremlagt, da ejeren af JP Group også er formand for Business Viborg.

Fakta er, at visse varegrupper ikke er underlagt de forskellige sanktionspakker, der er vedtaget af EU. Derfor er der muligheder for inden for lovens grænser at drive samhandel med Rusland og Belarus.

På trods af at samhandel kan være lovlig, har Business Viborgs bestyrelse besluttet at tiltræde følgende officielle holdning:

”Business Viborg fraråder virksomheder at handle med Rusland og Belarus.”

Som en konsekvens heraf besluttede Martin Pedersen, at trække sig fra posten.

– Jeg respekterer, at Business Viborg skal have en officiel og klar holdning til denne problematik. Vi har i bestyrelsen haft en god og konstruktiv dialog om, hvordan Business Viborg varetager sit formål og medlemmernes interesser bedst muligt. Der hvor vi er landet betyder imidlertid, at jeg ikke er den rette til at være formand, udtaler han i pressemeddelelsen.

Business Viborg vil indkalde til ekstraordinær generalforsamling med afholdelse torsdag den 2. maj 2024. Officiel indkaldelse udsendes umiddelbart efter Påske.

 

Kommentarer