Samfund

Flyselskabet DAT nedlægger ruter til og fra Midtjyllands Lufthavn i Karup

Flyselskabet DAT stopper med flyvninger til og fra Midtjyllands Lufthavn i Karup per 9. december 2022. Derfor skal der findes en ny operatør til ruten.  

Flyforbindelsen mellem Midtjyllands Lufthavn i Karup og Københavns Lufthavn i Kastrup er vigtig for mange midtjyske virksomheder.

Derfor vil formand for Midtjyllands Lufthavn, Ulrik Wilbek, i de kommende måneder arbejde målrettet på at finde et nyt flyselskab til ruten, da Midtjyllands Lufthavn og den nuværende operatør, DAT, stopper samarbejdet fra den 10. december.

– Nu er flyvningerne sikret frem til den 9. december, og det er jeg glad for. Omvendt levner det ikke lang tid til at finde et nyt flyselskab til at stå for de daglige flyvninger til og fra Midtjyllands Lufthavn, så det er en opgave som vi i bestyrelsen vil prioritere højt i den kommende tid, siger Ulrik Wilbek.

I den forbindelse arbejder bestyrelsen sammen med lokale virksomheder, da det er afgørende for at sikre, at en ny operatør kan få succes med flyvningerne.

– Vi har heldigvis en god dialog både med mulige nye samarbejdspartnere til at beflyve ruten og med det lokale erhvervsliv, så vi sikrer, at de flyvninger, som en ny operatør skal levere, er attraktive for de rejsende, siger Ulrik Wilbek. 

Pænt farvel

Han takker samtidig DAT for samarbejdet i de år, som selskabet har betjent Midtjyllands Lufthavn.

– DAT har fløjet til og fra Midtjyllands Lufthavn i mange år, og selvom vi nu har en slutdato på samarbejdet, er jeg ikke i tvivl om, at DAT vil fortsætte med at yde den sammen gode service som hidtil, indtil de stopper flyvningerne den 9. december, og jeg vil benytte denne mulighed for at sige tak for samarbejdet.

Også direktør i DAT, Jesper Rungholm, har været glad for samarbejdet.

– Vi har både før og under Corona investeret betydeligt i ruten, og vi er meget ærgerlige over, at det ikke er muligt at fortsætte den i det nye år, siger Jesper Rungholm.

Kommentarer