Viborg By

Flunkerne invaderer Børnebiblioteket i sommerferien

Kan du finde fugle-flunk, vampyr-flunk, musik-flunk, dinosaur-flunk eller prinsesse-flunken? Børnebiblioteket i Viborg inviterer traditionen tro på flunkejagt i skolernes sommerferie – og flunkerne har helt sikkert gemt sig endnu bedre og endnu mere opfindsomt end nogensinde.

De fleste børn kender flunkerne. Det er nogle små drillesyge væsner, som er hovedpersoner i en række meget populære børnebøger. Her leder børnene på tværs af alder efter forsvundne flunker på store fantasifulde billeder med tusindvis af små detaljer.

For 16 år siden kom de ud af bøgerne og viste sig for første gang på Børnebiblioteket i Viborg. De landede med deres rumskib, kravlede ud og gemte sig rundt omkring mellem hylderne. Børnenes opgave var så at prøve at finde dem. Det blev en stor succes. Børnene var vilde med at finde flunker og lykkedes det, gik de glade hjem med et farvestrålende flunkejægerbadge på sommertøjet.
Siden har flunkejagten været en lille, men vigtig del af mange børns sommerprogram med mellem 1500 og 2000 deltagere hvert år – og der kommer med garanti også mange i år. 

Flunkejagten, der starter d. 26. juni, arrangeres igen i år af tidligere børnebibliotekar Erik Kierkegaard, som selvom han er holdt op på biblioteket, stadig har forbindelse til flunkerne.

Sommerbogen 2021

En anden tilbagevendende sommerferieaktivitet er Sommerbogen, hvor børn opfordres til at læse og anmelde min. 3 bøger i sommerferien. Her er Viborg Bibliotekerne med i det landsdækkende koncept, hvor børnene henter et læseudfordringsark på det lokale bibliotek.
Når arket er udfyldt med 3 anmeldelser og mindst 10 af de 30 læseudfordringer er krydset af, så skal det afleveres på det lokale bibliotek og så er man med i konkurrencen om tre præmier, hvor man får lov at tømme en boghandel på 5 minutter.
Sommerbogen er for børn ml. 6 og 15 år.

Læseudfordringsarket kan som nævnt hentes på det lokale bibliotek – eller via hjemmesiden Viborg Bibliotekernes hjemmeside

Kommentarer