Tjele

Flot salg af 14. udgave af Tjele på langs

Skribenter og redaktion ved receptionen på Vammen Kro 11. november sidste år i forbindelse med udgivelsen af den 14. udgave af Tjele på langs. Arkivfoto: Jørgen Dalager

Mon ikke den 14. udgave af Tjele på langs har ligget under mange juletræer i 2022? Det er i hvert fald det indtryk redaktionen af bogen har fået efter en rundtur til dagligvarebutikkerne i den gamle Tjele Kommune for at indsamle ikke solgte eksemplarer. 

Fredag den 11. november sidste år blev den nye udgave af Tjele på langs  afsløret ved en reception på Vammen Kro. 

Læs også: 25 år med Tjele på Langs – nu er en ny udgave er på gaden

Bogen, som indeholder lokale egnshistorier begået af forskellige skribenter med tilknytning til Tjele-egnen, udkommer hvert andet år, og 2022-udgaven har der tilsyneladende været rift om.

– Der var næsten udsolgt overalt, og flere af de handlende nævnte, at køberne skulle bruge bogen, der udkom i november – netop til julegave, fortæller Lene Hove, mangeårigt medlem af redaktionen. 

– Vi er meget taknemmelige for, at dagligvarebutikkerne også denne gang med stor velvilje har hjulpet med at sælge bogen, siger hun.

– Det betyder utroligt meget, at vi på den måde får bogen præsenteret lokalt, og man kan købe sig et eksemplar af bogen, når man alligevel er ude at handle, fortæller Lene Hove. 

Redaktionen, som foruden Lene Hove består af Marianne Lybek Witt, Hans Engberg og  Peder Hedegaard glæder sig over at konstatere, at også denne 14. udgave af bogen er blevet rigtig godt modtaget, da der kun er 35 eksemplarer tilbage af oplaget på 600 styk. 

14. udgave af Tjele på langs er blevet en rigtig sællert. Arkivfoto

Bogen, som indeholder 15 meget forskellige artikler, alle med tilknytning til den gamle Tjele Kommune, kan med denne udgave fejre sit 25-års jubilæum. 

– Vi bliver ofte spurgt, om vi efter så mange år, kan blive ved med at finde nye artikler; men det tror vi bestemt, at vi kan, siger Lene Hove, som kan afsløre, at redaktionen så småt har taget hul på årgang 2024. 

–Det er selvfølgelig en stor inspiration for os, at der fortsat er så stor interesse for at købe bogen, påpeger hun ognævner også, at redaktionen altid er meget interesseret i at høre, hvis nogen har en idé til en historie eller et emne, som kunne være relevant at få beskrevet. Man kan bare henvende sig til én fra redaktionen, kontaktoplysninger kan ses på Tjelearkivets hjemmeside, lyder opfordringen.

De resterende eksemplarer af bogen er fortsat til salg og kan erhverves hos Tjeleegnens Lokalhistoriske Arkiv i Ørum eller ved henvendelse til redaktionen.

Kommentarer