112

Fire unge dømt for omfattende indbrudstyveri og våbenbesiddelse

Arkivfoto

Retten i Viborg har i dag idømt fire unge mellem tre og fem et halvt års ubetinget fængsel for blandt andet omfattende indbrudstyveri og våbenbesiddelse.

To mænd på 21 og 22 år og to kvinder på 16 og 17 år er i dag blevet dømt i en sag om våbenbesiddelse og adskillige tilfælde af indbrudstyveri af særligt grov beskaffenhed. Kriminalitet, der primært er begået i Silkeborg-området i perioden fra den 23. december 2021 til den 9. februar 2022.

De fire er dømt for at have begået flere tyverier og indbrud i forening, hvor der er stjålet lamper og andet indbo for store summer. Pigerne har deltaget i tyveri for ikke under 120.000 kroner, mens mændene har stjålet for mere end 400.000 kroner. Det er det samlede beløbs størrelse og det faktum, at indbruddene er sket i fællesskab og efter forudgående aftale, der gør, at indbruddene – for mændenes vedkommende – er vurderet til at være af særligt grov beskaffenhed.

De fire er desuden dømt for besiddelse af flere våben, herunder våben, som de mellem den 6. og 7. februar 2022 stjal ved et indbrud i en administrationsbygning ved et museum i Silkeborg. De fire unge brugte efterfølgende et af de våben til at skyde et vildsvin i Frijsenborgskovene nær Hammel.

Retten dømte desuden de to mænd for at have sat ild til en bil i Gjern Bakker.

Straffen lød på tre års fængsel for de to kvinders vedkommende. Den 22-årige mand fik en dom på fire års fængsel, mens den 21-årige mand skal fem et halvt år i fængsel. 

Den 16-årige kvinde og den 21-årige mand har anket deres domme, mens den 17-årige kvinde og den 22-årige mand har udbedt sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet.

 

Kommentarer