Magaxin

Få styr på svamp i skeden

Artiklen er sponsoreret.

Har du problemer med svamp i skeden? Det er for nogle et tabubelagt emne og måske derfor ikke noget, man har lyst til at tale om. Statistikker viser bare, at stort set alle kvinder kommer til at opleve svamp i underlivet på et tidspunkt i livet, så det er slet ikke så unormalt, som man måske føler. Der er forskellige symptomer på svamp i underlivet, men typisk involverer de svie og kløe, ligesom udflåd kan ændre sig meget og blive tykkere.

Heldigvis er det i de fleste tilfælde relativt let at behandle skedesvamp. Du kan få hjælp på apoteket, hvor du kan blive guidet til de bedste produkter, så du hurtigt kan blive fri for generne, det medfører. Hvis du ikke tidligere har haft svamp i underlivet, anbefales det, at du lige tager et smut forbi lægen, så du kan være helt sikker på, at der faktisk er tale om svamp.

Kan mænd få svamp?

Mænd kan også få svamp, og det er slet ikke så uvanligt. Behandlingen for mænd og kvinder er også produkter med de samme indholdsstoffer, der slår svampen ihjel. Typisk består behandlingen af creme eller eventuelle tabletter, der kan fås i håndkøb. I svære tilfælde findes der receptpligtig medicin, der også kan tage det. For kvinder kan det desuden være en fordel at benytte sig af stikpiller før sengetid for at supplere behandlingen med creme for at gøre det endnu mere effektivt.

Der er forskellige årsager til, at man får svamp, men typisk handler det om, at immunforsvaret ikke er helt på toppen. Det kan være, du er på immundæmpende medicin, som vil øge risikoen for, at det opstår. Under graviditet er svamp også en meget almindelig ting at opleve. Hvis du har været på antibiotikakur, har du ligeledes øget risiko for svamp i underlivet, så det er med lige at holde øje.

Kommentarer