Viborg By

Få ombyttet dit pas nu – og nå det før ferien

Borgerservice opfordrer alle, der endnu ikke har fået deres fejlbehæftede pas udskiftet med et ny, til at få det gjort nu. Modelfoto

I efteråret 2020 blev det besluttet, at de 208.000 borgere i Danmark, som på grund af en it-fejl har et pas med fejl i fingeraftrykket, kan få det gratis ombyttet. Borgere, der har fået digital post eller brev med tilbud om ombytning, kan med stor fordel booke tid i Borgerservice nu.

I Viborg Kommune er cirka 17.000 borgere berørt af fejlen, og Viborg Kommune har via digital post eller brev givet dem alle besked om, at de kan få ombyttet deres pas.

Det er frivilligt, om man vil ombytte sit pas, men Rigspolitiet anbefaler ombytningen, da der fremadrettet kan være en risiko for problemer ved indrejse til andre lande.

Vigtigt at booke tid nu

I Viborg Kommune har cirka 5.000 borgere indtil videre benyttet sig af tilbuddet om ombytning. Omkring 12.000 borgere har altså fortsat mulighed for at ombytte deres pas, og afdelingsleder i Borgerservice, Mette Camilla H. Bech-Møller, opfordrer derfor borgere, der endu ikke har fået ombyttet deres pas, til at få det gjort nu.

– Vi har lige nu mange ledige tider til pasombytning i Borgerservice, så jeg vil opfordre borgere, der har fået brev fra os, til at få booke en tid hurtigst muligt. Ellers kan det blive vanskeligt for os at nå alle ombytninger op til sommerferien, eller når grænserne åbnes igen, siger hun.

Alle, der har modtaget brev om ombytningen med digital post, har samtidig fået et link til tidsbestilling i Borgerservice.

Mette Camilla H. Bech-Møller opfordrer til, at man klikker på linket og får bestilt tid, mens det er nemt at komme til.

– Vi står klar med ekstra mandskab og håber, at folk vil komme af sted og få lavet ombytningen, hvis de har fået besked. Det vil være en stor hjælp for alle parter, lyder opfordringen.

Når borgerne har bestilt tid, kan de trygt møde op i Borgerservice. Tidsbestillingen er organiseret sådan, at alle restriktioner og anbefalinger i forhold til Covid-19 overholdes.

Som ved alle andre pasekspeditioner skal man legitimere sig. Det er derfor vigtigt, at man medbringer sit gamle pas, når man kommer for at lave ombytningen.

Læs mere om ombytningspas på Borgerservice’ hjemmeside.

Kommentarer