Rødkærsbro

Et børnebibliotek, der bugner af ferietilbud

Teater Nexts forestilling ”Den lille Prins” spiller i efterårsferien. Foto: Viborg Bibliotekerne

Viborg Bibliotekernes Børnebibliotek glæder sig til efterårsferien. Her er der igen i år lagt op til masser af oplevelser for børn og deres voksne.

I en tid, hvor ikke mange rejser ud – vil vi invitere børn og voksne med på fantasirejse. Vi skal rejse ud med fly, drømmefangere og tog – og vi skal besøge fjerne galakser, planeter og magiske verdener.

TestLab og kreativitet

I den bedste UNESCO Creative City stil tilbyder vi børnene at bruge al deres kreativitet og fantasi, når de i Viborg Bibliotekernes TestLab får mulighed for at designe deres egen flyvemaskine og teste dens flyveevne. Der vil være rig mulighed for at få både teknisk snilde og æstetisk udfoldelse i spil, når workshoppen med fly-design åbner mandag i efterårsferien. Deltagelse er gratis – og man dropper bare ind.

Ud over flyvemaskiner er der også mulighed for de lidt større børn at designe en drømmefanger, der kan tage dig med til drømmeland – eller, for de lidt mindre børn, at designe egen togvogn til børnebibliotekets lange tog, der kører afsted mod nye oplevelser – måske nogle oplevelser, som du kan læse om i en bog.

Teater for børn

Traditionen tro er der altid børneteater på programmet på børnebiblioteket, når det er ferietid. Denne gang rejser vi på tur med Det Lille Verdensteater, som spiller forestillingen ”(h)OP”. En skøn forestilling for de mindste, som handler om ønsket om at kunne flyve. En forestilling fuld af musik og flyvefantasi.

For de lidt større børn spilles teaterforestilling ”Den lille Prins” af teatertruppen Next. Det er en forestilling, der er baseret på bogen om Den lille Prins, skrevet af den franske forfatter Antoine de Saint-Exupéry. En eventyrlig dannelsesrejse, hvor den lille Prins lærer om kærligheden og livet. Her er det muligt for hele familien at opleve en af verdenslitteraturens mest elskede historier omsat til teater med masser af levende musik, sang og humor.

På Bjerringbro Bibliotek spiller, udover Forestillingen “h(OP”, børneteaterforestillingen ”Da lille Madsens hus blæste væk”. Det er Erik Kirkegaard, der opfører teaterforestillingen, som er baseret på Jakob Martin Strids populære børnebog af samme navn. Oplev en forestilling med røg, lys, musik og masser af dramatik. En forestilling for de mindste. 

Se mere om forestillingerne og book billet på Viborg Bibliotekernes hjemmeside viborgbib.dk/arrangementer

Viborg Bibliotekerne ser frem til en efterårsferie med masser af fantasi og eventyr – og en masse glade børn, der vil med os på rejse..

 

Kommentarer