Erhverv

Donation på 250.000 kroner skal gå til nyt mountainbikespor i Grusgraven

Foto: Viborg kommune

Flere børn og unge skal være aktive. Derfor er Viborg Kommune i fuld gang med projektet Grusgraven: et projekt, der skal skabe rum til aktivitet og leg, som kan bruges af alle byens borgere – fra børn, unge og familier til skoleklasser, ungdomsklubber og foreningslivet. Nu donerer Salling Fondene via Bilka Viborg 250.000 kroner til etableringen af et nyt mountainbikespor i Grusgraven ved Søndre Skole i Viborg. Donationen skal være med til at puste nyt liv i Grusgraven til glæde for skolens elever og områdets øvrige borgere.

Grusgraven er et stort naturområde, som ligger ved Søndre Skole. Området består af store græsarealer, sandede områder og er omkredset af små bakker. For mange er området kendt for sin årlige fritter-festival, men har potentiale til at blive brugt til meget mere. Derfor donerer Salling Fondene 250.000 kroner til etableringen af et nyt 2,3 kilometer langt mountainbikespor, der løber hele vejen rundt om Grusgraven.

Grusgraven bliver Viborgs nye aktive samlingspunkt, hvor byens børn, unge og legesyge voksne kan mødes om fysisk aktivitet i forskellige afskygninger. Det skal også gøre området mere attraktivt for både børn og unge i Søndre Skole og klubben, der ofte bruger området.

Det er Bilka Viborg, der har indstillet projektet til at modtage donationen på 250.000 kroner fra Salling Fondene. Varehuschef Claus Frederiksen er glad for, at de i Bilka Viborg kan give tilbage til byens børn og unge:

“Motion og bevægelse er en vigtig del af hverdagen, og ved at oprette et mountainbikespor i Grusgraven, kan vi være med til, at endnu flere får lysten og muligheden for at bruge området mere. Det gør mig meget stolt at kunne give tilbage til Viborg på denne måde. Det er fantastisk, at det vi gør i hverdagen i Bilka, kan munde ud i noget, der gør gavn i vores lokalsamfund,” siger Claus Frederiksen, varehuschef i Bilka Viborg.

Borgmesteren i Viborg Kommune er også glad for donationen.

“I Viborg Kommune har vi en målsætning om, at endnu flere skal være fysisk aktive. Derfor er jeg glad for, at Salling Fondene giver penge til et mountainbikespor, der indbyder til leg og bevægelse for børn og unge i alle aldre,” siger Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg.

Et attraktivt udeareal – i samarbejde med lokalområdet

Udeskole er blevet en større del af undervisningsformen efter corona, og skolen og klubben vil få større gavn af området med de nye tiltag, blandt andet det nye mountainbikespor. Derfor ser skolelederen på Søndre Skole også meget frem til de nye mulige aktiviteter, som mountainbikesporet medfører:

“Vi bruger jævnligt Grusgraven i dag. Jeg er dog sikker på, at vi kommer til at bruge den endnu mere, nu hvor vi får flere faciliteter, som vores elever kan benytte,” siger Ida Jensen, skoleleder på Søndre Skole.

Planlægningen af mountainbikesporet sker i et tæt samarbejde med Klubben på Hybenvej, Søndre Skole og Outdoor Arena, som har erfaring med anlæg af mountainbikespor rundt om Viborg. Mountainbikesporet forventes at være køreklart i sommeren 2022.

“Jeg er glad for, at vi får et område, der indbyder til leg og bevægelse for børn og unge i alle aldre. Hvordan hele området kommer til at se ud, skal vi først til at se på nu. Men sikkert er det, at det både bliver til gavn for skolen, klubben og det øvrige lokalområde,” siger Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune.

To millioner kroner til børn og unge

Donationen kommer fra Købmand Herman Sallings Fond, der i 2020 donerede i alt 2 millioner kroner via Bilka til 10 lokale projekter landet over, der alle har fokus på børn og unges sundhed og trivsel.

I 2021 bliver der uddelt endnu to millioner til ny nye projekter fra Salling Fondene, som skal hjælpe børn og unge til et sundere liv og bedre trivsel.

“Det er en stor glæde for os i Bilka at være med til at finde de helt rigtige projekter i lokalsamfundene og give noget af vores overskud tilbage via donationer fra Salling Fondene,” siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka. Alle projekterne er indstillet til Salling Fondene af Bilka-varehuschefer ud fra ansøgninger i Bilkas lokalområder.

Kommentarer