Stoholm

Digital hjælp til ældre i Bjerringbro og Stoholm

Ældresagen og Viborg Kommune rykker til Bjerringbro og Stoholm for at hjælpe borgere, der har udfordringer med MitID og andre digitale løsninger 

Onsdag den 14. september er der digital hjælp at hente i Viften i Bjerringbro, mens det den 26. september er Stoholm Kultur- og Fritidscenter, der åbner dørene for hjælp til digitale løsninger.

Det er Ældresagen og Viborg Kommune, der tilbyder hjælpen, og initiativet er taget for at sikre, at alle borgere i Viborg Kommune får mulighed for en ordentligt introduktion til nye digitale løsninger.

– I Viborg Kommune har vi gjort rigtig meget for at sikre, at alle har mulighed for at få hjælp og introduktion til specielt MitID, som har vist sig at være en udfordring for mange mennesker. Mit Digitale Servicetjek er et vigtigt element, og det var en stor succes, da vi tilbød hjælp til ældre i Karup i juni. Derfor håber jeg også, at de ældre i Bjerringbro og Stoholm, som har udfordringer med eksempelvis MitID, vil benytte sig af muligheden for at få hjælp, siger afdelingsleder i Borgerservice i Viborg Kommune, Mette-Camilla Hildegaard Bech-Møller.

Mange typer hjælp

Både i Bjerringbro og Stoholm begynder arrangementet med et oplæg fra Borgerservice, der fortæller om mulighederne med fuldmagter og digital post, hvorefter biblioteket har et kort oplæg om nogle af deres digitale løsninger.

Efter oplæggene er der mulighed for at få hjælp og vejledning til digitale udfordringer omkring MitID, digital post og digital fuldmagt, ligesom IT-vejledere fra Ældresagen og elever fra Mercantec, står klar med råd og assistance.

– Borgere med digitale udfordringer kan medbringe deres telefon, tablet eller bærbare pc samt NemID og gyldig billedlegitimation, hvis det er MitID, der giver udfordringer. Så sørger vi for, at de kommer godt i gang. Målet er, at deltagerne er klædt på til selv at bruge systemerne, når de tager hjem, siger Mette-Camilla Hildegaard Bech-Møller.

Husk tilmelding

Det er gratis for ældre at deltage, men fordi der serveres kaffe og brød, er det nødvendigt at tilmelde sig enten via Viborg Bibliotekernes hjemmeside viborgbib.dk eller på et af kommunens biblioteker i den betjente tid.

Dit digitale servicetjek er en del af et projekt, der er finansieret af Slots- og Kulturstyrelsen. Projektets formål er at øge den digitale tryghed, sikkerhed og det digitale mod hos borgere i alderen 65+.

Med i projektet er også Billund og Frederikshavn kommuner, som kører lignende arrangementer. Projektet, der varer hele 2022, skal munde ud i et oplæg til andre kommuner om, hvordan man kan styrke det digitale mod og gøre det nemmere at være digital borger. 

Dit Digitale Servicetjek slår dørene op i:

  • Viften i Bjerringbro den 14. september fra 14 til 16 og
  • Stoholm Fritids- og Kulturcenter den 26. september fra 19 til 21

Kommentarer