Debat og politik

Debat: Vi skal have handicapområdet i Superligaen!

Debatindlæg af Mette Nielsen (S), Byrådsmedlem og Folketingskandidat

Det bør være målet, intet mindre.

Baggrunden for min indgang til denne vigtige overskrift er, at vi tirsdag aften i Social- og Sundhedsudvalget deltog i en Kandisfest. Og sikke en fest. Jeg skal love for, at der var stjerner i øjnene hos deltagerne. Der var også glæde, begejstring, snak, sang og luftguitar.

Vi – politikere – deltog i både spisning, musik, dans og snak. Arrangementet startede kl. 17.00 og sluttede kl. 21.00.

Jeg må bare sige, at det var en super god aften fra start til slut. Personligt, så var det skønt og livsbekræftende at møde så mange af de mennesker. Det blev MEGET klart for mig, at fortiden ikke bare er passeret. Det dialogen har virkelig nyttet noget. At der er skabt nogle relationer. Jeg har i 12 år af mine 16 år i byrådet været på social – og sundhedsområdet. For at sige det helt ærligt: Så er der – for mig – ikke noget mere livsbekræftende i mit politiske arbejde, end når mennesker fortæller om deres hverdag, og om deres egene ønsker til, hvad vi kan gøre bedre i hverdagen.

Overskriften på mit indlæg skyldes, at jeg endnu en gang fik en god snak med Frank Kingo Mikkelsen til Kandisfesten i Mønsted. Vi var enige om, at vi har så meget, som vi i Viborg Kommune kan være stolte af. Der er mange områder, hvor virkelig er i Superligaen i Viborg Kommune. Jeg vil gerne sige helt klart og tydeligt: Vi skal også i superligaen for mennesker med udfordringer og handicaps. Bare for en god ordens skyld, så har jeg mere end et par ideer til, hvordan vi indtager Superligaen på området! En af ideerne er en årlige fest ”noget i retningen” af den, som gav stjerne i øjnene tirsdag aften.

Kommentarer