Viborg NV

Dancutter modtager erhvervspris for at skabe vækst og stærke resultater

Dancutter A/S har modtaget prisen Succesvirksomhed 2020. Fremsendt foto

Begejstringen er høj hos den midtjyske virksomhed Dancutter, der netop er blevet udnævnt til Succesvirksomhed 2020. Prisen gives af Spar Nord og BDO til virksomheder, som lykkes med kontinuerligt at skabe vækst og stærke finansielle resultater. 

På baggrund af 90.417 regnskaber fra virksomheder i Region Midtjylland har Spar Nord og BDO netop fundet frem til de 200 virksomheder, som over en femårig periode har haft størst succes på en række finansielle parametre. De 200 virksomheder hyldes nu af Spar Nord og BDO med erhvervsprisen Succesvirksomhed 2020. 

En af de nykårede vindere er Dancutter A/S, som er specialister inden for cutterløsninger, der anvendes i forbindelse med renovering af kloakledninger i ind- og udland. Virksomhedens produkter sælges over hele verden og 95 procent af virksomhedens omsætning kommer fra eksport:

– Det betyder rigtig meget for os at modtage prisen som Succesvirksomhed 2020. I den her tid er den slags anerkendelse og skulderklap særligt værdsat. Det er med til at holde motivationen oppe blandt vores medarbejdere, som altid yder en stor indsats og løfter i flok, fortæller kommunikations- og marketingansvarlig, Helle Andreasen Buus.

– Prisen er samtidig med til at bekræfte os i, at vi driver forretning på den rigtige måde, hvor vi inddrager medarbejderne i beslutningsprocesser og med omhu udvælger de rette forhandlere til vores løsninger. Vi går meget op i at samarbejde med forhandlere med de samme værdier som os, og vi kan se på de finansielle resultater, at det bærer frugt, tilføjer hun.

Dancutter beskæftiger sammen med søsterselskabet Repipe Lining Systems A/S 19 medarbejdere i Viborg. Virksomheden har netop fået overrakt prisen bestående af en Succesvirksomhed-statuette samt et hædersbevis af repræsentanter fra Spar Nord og BDO, der med respekt for myndighedernes corona-anbefalinger fejrede succesvirksomheden med albuehilsen, fodbump og store smil. 

Spar Nord og BDO indstiftede sidste år erhvervsprisen Succesvirksomhed med det formål at hylde de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og dansk økonomi som helhed. 

På grund af smitterisikoen vil Spar Nord og BDO – i modsætning til sidste år – ikke gennemføre regionale finaler. De vil derimod hylde succesvirksomhederne i en inspirationsbog, der udkommer i løbet af efteråret.

Fakta om ”Succesvirksomhed 2020”

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 ”Succesvirksomhed” som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med 10-999 ansatte. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad (skal være mindst 15%) i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget i analysen. 

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2020” her: www.succesvirksomhed.dk 

Kommentarer