Debat og politik

Coronapas og testning må ikke ramme skævt mellem land og by!

Debatindlæg af Mette Nielsen (S). Folketingskandidat i Viborg Østkredsen og formand for landdistriktsudvalget i Viborg Kommune.

Det er lysere tider på vej, og det er glædeligt, at der nu ligger en plan for genåbningen af Danmark.

Med den nye genåbningsplan kan man se, at testningen bliver en central del af, at det kan lade sig gøre. Coronapasset bliver også en central del af at kunne gå til frisør og deltage i forskellige andre ting.

Testning/Coronapasset må ikke ramme geografisk skævt, og i Danmarks 2. største kommune er der brug for nogle lokale testmuligheder.

Derfor er det vigtigt, at vigtigt for folk som bor i vores landsbyer eller med 20–25 km til et teststed, at der laves lokale muligheder for testning, sådan at testningen ikke rammer skævt i forhold til land og by.

Hvis ikke der oprettes lokale muligheder, så vil det betyde, at nogen familiemedlemmer skal køre mange kilometer, når andre i familien, som ikke selv kan køre til tests skal transporteres. Derudover vil det for det lokale erhvervsdrivende være vigtigt, at de kan testes lokalt.

Derfor bør der oprettes teststeder i de større byer uden for Viborg, så man kan blive testet i f.eks Stoholm, Møldrup, Ørum, (- udover Viborg, Karup og Bjerringbro).  Det kan være faste teststeder eller mobile løsninger, vigtigst af alt er at det ikke må ramme skævt for folk, der bor eller driver erhverv i mindre byer og oplandet.

Kommentarer