Samfund

Borgerne henter passet uden for åbningstid – dokumentboksen er blevet en succes

Siden september 2023 har borgerne i Viborg Kommune haft mulighed for at hente pas døgnet rundt. Foto: Viborg Kommune

Det nye tiltag med muligheden for at hente pas i dokumentboksen uden for rådhusets åbningstid har fået en positiv modtagelse, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Viborg Kommune lancerede i september 2023 en udvidet service, så borgere også kan hente deres pas uden for rådhusets normale åbningstid. Friske tal viser, at borgerne har taget rigtig godt imod den udvidede service.

Den seneste opgørelse for første kvartal af 2024 viser, at 36 procent af alle pas bliver afhentet uden for det, der traditionelt betragtes som normal åbningstid, mellem klokken 8 og 16. Det svarer til over 500 pas.

En stor gevinst

Antallet af pasafhentninger uden for normal åbningstid indikerer, at Viborg Kommune har ramt plet med en serviceudvidelse, der imødekommer borgernes behov, mener Mette Camilla Bech-Møller, der er afdelingsleder i Borgerservice,

– Vi er meget glade for at borgerne i Viborg Kommune har taget så godt imod vores nye tilbud. Det er en fornøjelse at se, hvordan hele proceduren for afhentning af pas er blevet lettere og mere fleksibel, siger hun og fortsætter:

– Vi er den første kommune i Danmark, som tilbyder at hente pas 24/7, så derfor har der været nogle få børnesygdomme, som skulle udryddes, men alt i alt har dokumentboksen været en stor gevinst.

Ikke kun til pas

Dokumentboksen er ikke kun til pas, men åbner op for andre muligheder.

Kørelærerne afleverer mange ansøgninger til godkendelse i Borgerservice, og de bruger nu også dokumentboksen til at udveksle disse – uden at de er afhængige af rådhusets åbningstider, lyder det i pressemeddelelsen

 

Kommentarer