Bjerringbro

Booktalk for unge og voksne i Gudenåhuset

Rikke Oberlin Flarup. Foto: Hanne Hvattum

Forfatter Rikke Oberlin Flarup, der er født og opvokset i Bjerringbro, er gæst i Gudenåhuset den 16. oktober klokken 17.00.

Rikke Oberlin Flarup vil fortælle om og læse op af sine nye ungdomsroman “Telefontesten” krydret med eksempler fra sin egen teenagedagbog.”Telefontesten” udkom i juni i år og er en ungdomsroman, der handler om tests, lister og selvværd. Hvordan tester man for eksempel om man har hængebryster? Hovedpersonen er 17-årige Rebekka, der er bange for, at hun kommer til at dø som jomfru og giver sig selv karakterer. Det er en udviklingshistorie om at føle sig helt forkert og anderledes, men alligevel få en forståelse for, at man måske er o.k., som man er. En sjov, ærlig og underholdende roman om det svære gymnasieliv.

Telefontesten, af Rikke Oberlin Flarup. Pressefoto

Rikke Oberlin Flarup har altid skrevet dagbog, og det er formentlig også fra sin ungdoms dagbogsskriverier, at hun har fanget nerven, troværdigheden og det direkte indblik i et pigesind, som kommer til udtryk i Telefontesten.

Rikke optrådte forrige år i Go’morgen Danmark, Politiken, Jyllands-Posten og Radio24syv med sine vittige og alvorlige “samtykkeglans-billeder”, glansbilleder udformet som erigerede penisser med sløjfer. Telefontesten vil være oplagt som udgangspunkt til at tale om relaterede emner, fx kropsidealer og den øgede selvkritik blandt unge.

Rikke er født og opvokset i Bjerringbro, hvor hun har gået på Bøgeskovskolen og dernæst på Viborg Katedralskole. Rikke er nu bosat i København, og uddannet cand.mag. i visuel kultur fra Københavns Universitet. Hun har i flere år arbejdet som journalist for blandt andre Aller samt været interviewer på Paradise Hotel, men har de senere år viet sit liv til litteraturen. Hun arbejder i dag som daglig leder af Poesiens Hus, og så driver hun også det lille forlag Arkiv for Detaljer og er medstifter af bogfestivalen Lille Bogdag. Telefontesten er hendes første roman, men tredje udgivelse i alt, idet hun tidligere har udgivet digtsamlingerne Alting starter her, 2011 og Selskab af mænd, 2014.

Booktalk’en i Gudenåhuset er tirsdag den 16. oktober klokken 17-18.

Der er fri entré og der kan købes kaffe/the, sodavand og kage.

Kommentarer