Samfund

Babu babu – Midtjysk Brand & Redning i Ørum fejrer 25 års jubilæum med stort åbent hus

Det helt store grej bliver rullet ud, når Brandstationen i Ørum fredag den 14. juni fejrer 25 års jubilæum. Og alle er inviteret. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

Både hjemmeværnet, Beredsskabsstyrelsen, Falck og SOS med flere deltager, når brandstationen i Ørum fredag den 14. juni fejrer 25 års jubilæum på Industrivej.

I år er det 25 år siden, den lokale brandstation åbnede i Ørum åbnede. Det fejrer Midtjysk Brand & Redning, som det hedder i dag, med et åbent hus-arrangement fredag den 14. juni   fra klokken 16 til 18, hvor alle er inviterede.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) og byrådsmedlem Steffen Drejer (K) åbner ’festen’ sammen med viceberedsskabschef Jesper Sloth Hesselberg, og så får stationen besøg af en masse kolleger fra Beredskabet.

  Hjemmeværnet kommer og præsenterer  nogle af deres våben, Falck dukker op med ambulancer og redningsudstyr. Vi får også selskab af SOS, og Beredsskabstyrelsen, og så kommer Frivilligenheden og præsenterer deres nye, flotte footruck, fortæller holdleder for Station Ørum, Loui Thomsen.

Nyt og gammelt

Både fremtid og fortid er repræsenteret på dagen, hvor stationens aldrende automobilsprøjte ’M6’ står til udskiftning i 2024, fortæller holdlederen:

– På dagen får vi besøg af vores nye M6, som snart skal indfases i Ørum, og så så skal gæsterne heller ikke snydes for et historisk sus, da vores veteranenhed kommer med nogle af de gamle brandkøretøjer, fortæller han.

Gæsterne, både små og store, får rig mulighed for at ’pille’ ved de mange maskiner og redskaber, og der vil være forskellige aktiviteter som for eksempel ’vandslangebowling’, og der vil være forskellige smagsprøver på blandt andet feltrationer og andre forfriskninger.

Man kan læse flere detaljer om arrangementet på Station Ørums facebookside, hvor over 1000 allerede har vist interesse, så forventningen er, at der dukker mange op på stationen den fredag.

– Vi var omkring 300 til vores 20 års jubilæum i 2019, så vi glæder os til at se endnu flere denne gang, siger Loui Thomsen.

På grund at det forventede store ryk-ind henviser han derfor også til, at man parkerer ved Tjelecenteret.

– Pladsen omkring stationen bliver rigeligt fyldt op i forvejen, påpeger holdlederen.

 

Kommentarer