Bjerringbro

Årets første udstilling i Gudenåhuset er med kunstfotograf Finn Christensen

Finn Christensen. Pressefoto

Efter 4 måneders lukkeperiode er det nu igen muligt at besøge Gudenåhusets udstillingslokale og årets første udstiller er fotograf Finn Christensen, som inviterer indenfor i et spændende univers af sanselighed, stilhed og mystik.

Finn Christensen arbejder både med landskaber og portrætter. I Finn Christensens portrætter samler interessen sig om menneskeligheden, blikket møder ofte direkte fotografens linse, og man ser de portrætterede som mennesker i al deres individualitet.

“Den, der tager sig tid til at træde ind i Finn Christensens fotografiske univers, vil opleve en verden, hvor det flygtige og det uhåndgribelige får lov at blomstre. Flygtigheden understreges til tider af den tåge, der svæver i mange af Christensens landskabsfotos. Den skaber et indtryk af stilhed, af foruroligende lethed, af fravær. Fravær af både lyd, af personer, af skarpe konturer”.

Sådan skriver Jan Hupfeldt om Finn Christensen i bogen ‘101 kunstnere 2019’.

Finn Christensen er uddannet cand.mag i historie og samfundsfag fra Roskilde Universitetscenter 1981 og har sideløbende med karrieren som kunstfotograf været gymnasielærer på en række gymnasier, senest Viborg Katedralskole 1993-2017.

Udstillingen i Gudenåhuset er arrangeret i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening og kan fra 10.-28. maj ses i åbningstiden: mandag, tirsdag og onsdag klokken 10-18, torsdag og fredag klokken 10-17 samt lørdag klokken 10-13.

Arrangørerne gør opmærksom på, at der pt. er krav om coronapas eller gyldig negativ coronatest, som skal vises ved indgangen i Gudenåhuset.

Trondheim. Fotograf: Finn Christensen

Kommentarer