Land og by

808 børn er solsikre i Viborg

808 dagpleje-, vuggestue- og børnehavebørn i Viborg er nu blevet solsikre i selskab med den idérige karakter Sille Solhelt. Kampagnen SolSikker er udviklet af Derma og Børneulykkesfonden for at huske børn og voksne på vigtigheden af at følge de tre solråd: Skygge, solhat og solcreme. Foto: Derma.

Skygge, solhat og solcreme. Det er med at huske de tre solråd, når dagene i institutionen tilbringes udenfor i solrigt vejr. Heldigvis er børnene fra Viborg klædt ekstra godt på med gode solvaner. De 808 børn er nemlig blandt de 46.200 børn, der i år har været med i kampagnen SolSikker, hvor børnehaver og legestuer lærer om solbeskyttelse. 

Kampagnen er udviklet af Børneulykkesfonden og Derma og har til formål at lære børn om solbeskyttelse med udgangspunkt i et sjovt og involverende læringsmateriale. I år har 900 legestuer og institutioner landet over leget med. 

Det er sjovt at blive solsikker i Viborg

I Viborg har de 808 børn danset, sunget og leget sig solsikre med den gratis solpakke fra Derma og Børneulykkesfonden. Pakken består af en række aktivitetslege, sange, danse, solcreme fra Derma, vendespil, minibøger om Sille Solhelt, tegninger til farvelægning, solsikkefrø, en badebold og meget mere.

”Læringsmaterialet er udviklet af en pædagogisk konsulent for at sikre, at det passer til børnenes udvikling. Det skal være sjovt og lærerigt, for sådan klæder vi bedst de små på med gode solvaner,” udtaler Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden.  

Smør rigtigt – undgå for høj kemi

En ny undersøgelse, foretaget blandt forældre til børn i alderen 0-12 år, på vegne af Børneulykkesfonden og Derma, viser, at danske forældre er gode til at huske solcreme til børnene. Hele 83% af de adspurgte forældre svarer, at de bruger solcreme til børnene, når solen skinner. Undersøgelsen viser dog også, at forældre tror, at Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse anbefaler en højere solfaktor til børn, end det er tilfældet. Kun 6% af de adspurgte forældre ved, at anbefalingen er på minimum SPF 15 i Danmark til normal hud og en højere faktor til ekstra sart og lys hud. 

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er faktor 15 som tommelfingerregel tilstrækkelig i den danske sommer – men jo lysere hud og jo højere UV-indeks, jo højere solbeskyttelsesfaktor, og det gælder ikke mindst for børn. 

”Uanset valg af faktor er det vigtigste råd at smøre rigeligt med solcreme på og smøre igen, hvis man har badet eller svedt. Ved at vælge den rigtige faktor og smøre efter anvisningerne får du nemlig en løsning, der er både sund og effektiv”, siger marketingchef Mette Bohnstedt fra Derma. 

”Målet med SolSikker-kampagnen er, at vi husker børn, forældre og det pædagogiske personale på vigtigheden af solbeskyttelse. Gennem sjove lege og aktiviteter lærer børnene om de tre solråd og vi håber, at mange danske børnefamilier går den danske sommer i møde med gode solvaner helt frisk i hukommelsen”, afslutter Mette Bohnstedt. 

Få gode tips til at gøre indsmøringen til en leg på: https://derma.dk/bliv-inspireret/boern-solcreme-5-fif-til-at-blive-solklar-uden-boernebrok

Kommentarer