Bjerringbro

400.000 kroner i pulje til lokale trafik-initiativer. Frist 1. oktober

Cyklistfobundets lokalformand, Inger Larsen Ørbæk, og forbundets direktør, Klaus Bondam, ved prisoverrækkelsen på Søndermølle Kultur- og Naturcenter i 2014. Foto: GF Fonden

GF Forsikrings fond, GF Fonden, åbner for ansøgninger til en ny pulje på i alt 400.000 kroner til konkrete initiativer, der kan forbedre trafiksikkerheden og anvise nye veje til løsninger.

Det går den forkerte vej med antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, og der er derfor hårdt brug for borgernes medvirken til at vende udviklingen.

Læs også: Daugbjerg-Mønsted – en farlig etape for skolebørn

Ulykkestallene fra Vejdirektoratet taler deres eget tydelige sprog: I 2016 mistede 211 mennesker livet i trafikken – en stigning på 19 procent i forhold til året før. Antallet af alvorligt tilskadekomne steg samtidig fra 1.780 i 2015 til 1.796 i 2016, viser tallene.

Læs også: Nul huller i cykelstjernen, tak

– Skal vi have vendt den negative udvikling, er der brug for borgernes aktive medvirken, fortæller Stig Lindenstrøm, der er formand for GF Viborg. Han tilføjer:

– Med GF Trafikpris vil vi hjælpe nogle af de gode ideer godt på vej. Derfor opfordrer vi engagerede borgere fra hele egnen til at søge om midler fra årets pulje.

Viborg vandt i 2014

For tre år siden var Cyklistforbundet i Viborg sammen med tre andre blandt de heldige, som modtog den nationale GF Trafikpris. De modtog 30.000 kroner til et projekt, der har hjulpet mange seniorer tilbage på cyklen.

Og nu har Viborg-borgerne atter mulighed for at for andel i GF Fondens trafikpulje.

 – Jeg er sikker på, at borgerne i vores område har mange flere ideer til nye, gode projekter, lyder det fra Stig Lindenstrøm.

Lokale ideer med stort potentiale

Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der netop har åbnet op for nye ansøgninger. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og der igennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

– Det afgørende er ideen bag og evnen til at udføre den i praksis. Ideen skal, udover at have et relevant trafiksikkerhedsmæssigt mål, have et lokalt afsæt med potentiale til større udbredelse, fortæller Jesper Sølund. Han er formand for GF Fondens trafikpriskomité og dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik.

Øget fokus på bløde trafikanter

– Det er især cyklister og fodgængere, der har haft en negativ udvikling. Det gælder ikke mindst de ældre fodgængere og cyklister, så forslag til hvordan man lokalt kan forbedre trafiksikkerheden for de såkaldt bløde trafikanter er i fokus. Men også løsningsforslag til andre lokale trafiksikkerhedsproblemer er velkomne, forklarer Jesper Sølund.

GF Trafikpris uddeler årligt cirka 400.000 kroner, der bliver fordelt over flere projekter.

For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på www.gftrafikpris.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sin idé.

Flere af trafikpriskomiteens medlemmer er aktivt og professionelt beskæftiget inden for områder med direkte relation til færdsel og trafiksikkerhed. Det sikrer en faglig og saglig behandling af alle henvendelser, lyder meldingen.

Ansøgningsfristen er 1. oktober 2017.

Kommentarer