Viborg By

Viborgegnens Erhvervsråd ser fremad med ny formand og nye ambitioner

Administrerende direktør i JP Group A/S, Martin Pedersen, blev onsdag aften valgt som ny formand for Viborgegnens Erhvervsråd. Pressefoto

Efter mere end to måneders udsættelse lykkedes det for onsdag 10. juni Viborgegnens Erhvervsråd at gennemføre sin generalforsamling. Her blev det blandt andet blev et farvel og tak til Viggo Hansen, der havde valgt ikke at genopstille efter tæt ved ti år på posten som formand.

Ved en ekstraordinær generalforsamling i februar måned blev det vedtaget, at der i stedet for at vælge medlemmer til et stort repræsentantskab, skal vælges en bestyrelse. Denne bestyrelse blev valgt onsdag aften på Golf Salonen, og som ny formand valgtes administrerende direktør i JP Group A/S, Martin Pedersen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra erhvervsrådet.

Spændende opgaver og nye muligheder

Den nye formand ser mange spændende muligheder for VIBORGegnens Erhvervsråd i fremtiden.

– Der er behov for et stærkt, lokalt erhvervsråd, der både hjælper de lokale virksomheder og iværksættere, og som på tværs af virksomheder, kommune og uddannelsesinstitutioner kan skabe de bedst mulige rammer for at drive virksomhed i vores område, siger Martin Pedersen, der som en af de første opgaver i den nye bestyrelse skal sikre integrationen mellem Viborgegnens Erhvervsråd og Center for Industri.

– Sammenlægningen med Center for Industri er et vigtigt skridt på vej mod et større og stærkere erhvervsråd, der blandt andet indeholder etablering af et nyt House of Industry i Banebyen med indflytning næste sommer. Med den nye fælles organisation og rammerne i House of Industry, får vi mulighed for at skabe et uddannelses- og erhvervsmæssigt fyrtårn, der kan gøre Viborg Kommune til et endnu mere spændende sted at besøge og etablere sin virksomhed, slutter Martin Pedersen.

Tak til det lokale erhvervsliv

– Det har på mange måder været et privilegium at være formand for erhvervsrådet det seneste årti, udtaler den afgående formand Viggo Hansen.

– Opbakningen fra vores lokale erhvervsliv har været fantastisk, og jeg synes godt, at vi kan sige, at erhvervslivet og erhvervsrådet har spillet en meget central rolle i den gode udvikling, som Viborg Kommune har gennemgået de seneste år. Det er med lidt vemod, jeg stopper, men jeg tror, tiden er rigtig til en ny formand, der kan præge udviklingen på en ny måde de kommende år, siger Viggo Hansen, der også er meget tilfreds med valget af ny formand.

– Martin Pedersen har i mange år drevet virksomheden JP Group med stor succes, han er en dygtig erhvervsmand og ejer af en succesrig, lokal virksomhed – det er et godt udgangspunkt for den vigtige post som formand for VIBORGegnens Erhvervsråd. Jeg vil ønske Martin og hele erhvervsrådet held og lykke med det kommende arbejde.

Ud og ind af Erhvervsrådets bestyrelse

Følgende træder ud af bestyrelsen:

 • Afdelingschef Danglas A/S og indehaver af Oldtimer, Viggo Hansen, stopper som formand og udtræder af bestyrelsen
 • Formand for Viborgegnens Handelsråd, Tina Bach, udtræder af bestyrelsen
 • Kommunaldirektør i Viborg Kommune, Lasse Jacobsen, udtræder af bestyrelsen
 • Adm. direktør i KSN Industri, Henrik Larsen, udtræder af bestyrelsen

Følgende indtræder i bestyrelsen:

 • Adm. Direktør i JP Group A/S, Martin Pedersen, indtræder i bestyrelsen og bliver ny formand
 • Kommerciel direktør i Freeway, Anne Stampe Olesen, indtræder som ny i bestyrelsen.
 • Adm. direktør i ERIK Arkitekter, Sine Juul Praastrup, indtræder som ny i bestyrelsen
 • Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, indtræder som ny i bestyrelsen.

Følgende fortsætter i bestyrelsen:

 • HR-Direktør i Grundfos A/S, Jette Toftdal Pedersen
 • Direktør i Hella Gutmann Solutions A/S, Michael Pedersen
 • Ejer og direktør i Byggefirmaet Lund A/S, Henrik Lund
 • CEO / Partner & Producer i Nørlum, Claus Toksvig
 • Partner & CEO i Viborg Ingeniørerne, Karsten Lindberg
 • Direktør for Mercantec, Kirsten Holmgaard
 • Afdelingsformand for 3F Viborg/LO, Stanley Bach Mortensen

Erhvervsrådets økonomi

Det økonomiske resultat for 2019 lander på et overskud på 325.245 kr., hvilket anses som tilfredsstillende.

Kommentarer