Kultur

Viborg firma får udviklingsstøtte til Tv-serie fra europas største tv-stationer

Copyright2022: Fleng Entertainment og Qvisten Animation A/S (beskåret)

Det er mastodonter som bl.a. BBC, France Television og tyske ARD/SWR der har forelsket sig i Viborg-baserede Fleng Entertainment’s TV-serie baseret på H.C. Andersen’s eventyr.

Fleng Entertainment, som har hovedkontor på Arsenalet i Viborg, har netop modtaget støtte fra nogle af Europas mest indflydelsesrige tv-stationer til udviklingen af deres animerede serie “Pig & Andersen.”

Støtten kommer fra en fond, der blev etableret af European Broadcasting Union (EBU) i efteråret 2023 i samarbejde med Cartoon Forum og France Télévisions.

Copyright2022: Fleng Entertainment og Qvisten Animation A/S

EBU har ud af over 70 projekter valgt at støtte to serie, herunder ”Pig & Andersen”, med en samlet sum på cirka 1 million danske kroner. Projekterne er blevet udvalgt af 15 europæiske offentlige tv-stationer.

“Pig & Andersen” er en komedieanimeret serie baseret på H.C. Andersen’s klassiske eventyr som “Svinedrengen” (som kunne ses juleaften på DR1 i ”Snebørnenes Juletime”), og hvor man oplever H.C. Andersen’s eventyr set fra grisenes synspunkt.

Udvælgelsen er ikke blot bemærkelsesværdig for Fleng Entertainment, men det markerer også en betydelig international anerkendelse for dansk animation.

– Det er et usædvanligt stort rygklap fra en samlet Europæsisk broadcaster-branche. Vi taler mastodonter som bl.a. BBC, France Television, tyske ARD/SWR og selvfølgelig vores egen DR. Det er helt uvurderligt for projektets fremtid. Det er der ingen tvivl om, lyder det fra indehaver af Fleng Entertainment, Søren Fleng.

Copyright2022: Fleng Entertainment og Qvisten Animation A/S

Matthew Trustram, leder af tv-afdelingen hos EBU, udtaler: “Dette nye initiativ viser vores medlemmers fornyede ånd af samarbejde for at sikre det mest spændende nye indhold til et ungt publikum i et konkurrencepræget marked.”

Morten Skov Hansen, B&U Chef for Minisjang, Ramasjang & Ultra på DR, supplerer:

– Jeg tror ærligt ikke, at det er lykkes før at samle så mange Europæiske Public Service Broadcastere om udviking af et børneprojekt. Det er en kæmpe bedrift, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med Fleng Entertainment om projektets videre udvikling og produktion.

Forventningen er, at kunne gå i produktion med serien i løbet af efteråret 2024, og at serien kan vises for danske seere i løbet af 2025.

Copyright2022: Fleng Entertainment og Qvisten Animation A/S
Copyright2022: Fleng Entertainment og Qvisten Animation A/S

Om Tv-serien ”Pig & Andersen”

”Pig & Andersen” er en internationalt orienteret Tv-serie hvor vi oplever H.C. Andersens værker og karakterer set fra grisene fra ”Svinedrengen”’s synspunkt. Seriens udseende bliver baseret på kortfilmen ”Svinedrengen”, som er konceptualiseret og produceret af Fleng Entertainment, og designet og animeret af det ligeledes Viborgensiske firma Tumblehead, og er produceret med støtte fra bl.a. Den Vestdanske Filmpulje.

Fleng Entertainment

Fleng Entertainment er et animationsfirma baseret i Viborg, med fokus på udvikling, finansiering og produktion af internationalt rettet animationsindhold. Ejeren af selskabet, Søren Fleng, har tidligere produceret TV-serier for bl.a. ”Angry Birds” og for den Kinesiske underholdningsgigant ”Tencent”.

Søren Fleng. Foto: Kim Wendt

Kommentarer