Kultur

Viborg Elite delte priser ud ved festligt gallashow

Pia Birch Jacobsen fra Viborg Gymnastik Forening, vandt prisen som Årets Træner i Viborg Elite. Foto: Fotograf Lund

Viborg Elite har delt priser ud til Årets Talent, Årets Træner og  Årets Sportsnavn. Det skete ved det store sportsgalla-arrangement i Tinghallen tirsdag aften, hvor mere omkring 700 mennesker var samlet for at overvære hyldester af sportsmestrene.

Årets Træner

Pia Birch Jacobsen fra Viborg Gymnastik Forening, vandt prisen som Årets Træner i Viborg Elite.

Prisen blev overrakt af næstformand i Danmarks Idrætsforbund Thomas Bach samt Per Tandrup fra Viborg kultur og Idrætsfond, som motiverede valget af Pia med følgende ord:

“Pia er krumtappen for talent udvikling i VGF. Hun er meget fokuseret på at fange den enkelte gymnast og nuancere dennes mest optimale træning for de enkelte gymnaster. Pia har evnen til at arbejde med mange gymnaster i hallen så samme tid, samtidigt med at hun er meget fokuseret på at fange den enkelte gymnast og nuancere dennes mest optimale træning for de enkelte gymnaster. Pia bruger en del tid uden for træningen med at snakke med gymnaster og forældre, og der igennem at optimere deres potentiale maksimalt.”

Om prisen

I valget af Årets Træner lægges primært vægt på, at træneren:

  1. Tager ansvar for talentudviklingen 
  2. Får maksimalt ud af udøvernes potentiale 
  3. Skaber resultater
  4. Viser et særligt potentiale

Ud over hæderen som Årets Træner følger også en check på 10.000 kroner, sponseret af Viborg Kultur og Idrætsfond.

Årets Talent

Anton Gaaei fra Viborg FF løb med prisen Årets Talent i Viborg Elite.

Prisen blev overrakt af Direktør i Team Danmark Peter Fabrin samt Frans Skovholm fra Advokatfirmaet Dahl, som hyldede Anton med følgende ord:

“Anton har en vilje, målrettethed samt evner, der på sigt peger mod en international karriere. Anton har særligt udmærket sig gennem sine life-skills, hvor han har stor fokus på sin søvn, kost og styrketræning. Han er læringsparat og er i stand til at omsætte feedback til handling, han har bidt sig fast som en stamspiller på Viborgs førstehold, hvor stærke præstationer har givet ham flere kåringer i forskellige kategorier i løbet af sæsonen. Og så formår Anton på trods af sin status som Superligaspiller altid at møde folk i øjenhøjde og holde begge ben solidt plantet i jorden.”

Om prisen

I valget af Årets Talent lægges primært vægt på, at talentet:

  1. Har potentiale til at blive en international topidrætsudøver.
  2. Er hårdtarbejdende og lever som en professionel udøver.
  3. Formår at have en god balance i dagligdagen (skole, sport, familie, venner).
  4. Har særlige idrætslige resultater/udmærkelser (landshold, mesterskaber mm.)

Ud over hæderen som Årets Talent følger en check på 10.000 kroner sponseret af Advokatfirmaet Dahl.

Anton Gaaei fra Viborg FF løb med prisen Årets Talent i Viborg Elite. Foto: Fotograf Lund

Årets sportsnavn

Prisen Folkebladets Årets Sportsnavn gik i år til tidligere Viborg FF-sportschef Jesper Fredberg.

Årets sportsnavn uddeles til en altet, en person eller et hold fra Viborg kommune, der i løbet af det forgangne år har gjort Viborg ære i sportens verden – og har sat Viborg Kommune på landkortet enten nationalt eller internationalt.

Prisen som årets sportsnavn blev overrakt af Borgmester Ulrik Wilbek og Sportsredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, Danni Kristensen, som fejrede Fredberg med følgende ord: 

“Den nu tidligere sportschef Jesper Fredberg er ikke alene om at have skabt succesen, men han er blevet synonym med den fremgang, som VFF havde i 2022. Sportschefen ramte igen rigtigt med en ansættelse, da han i et speget spil endte med at få erstattet Lars Friis med Jacob Friis – og det har blot vist sig at styrke VFF yderligere. Derudover har han i 2022 medvirket til salg af spillere for anslået over 30 millioner kroner – herunder et rekordsalg af Justin Lonwijk – og her taler vi beløb, som VFF bestemt ikke er vant til at sælge spillere for. Han har igen medvirket til stærke indkøb; Nicolas Bürgy er nu en nøglespiller på holdet, ligesom en spiller som Elias Achouri også ligner en klar forstærkning. Det har generelt været et stærkt grønt år – men Fredberg har skilt sig ud.”

Prisen Folkebladets Årets Sportsnavn gik i år til tidligere Viborg FF-sportschef Jesper Fredberg. Foto: Fotograf Lund

Kommentarer