Klejtrup

Tre kandidater er med i opløbet til prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021

Jeppe Hartz, vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2020, har siddet med i dommerkomiteen, der har udpeget de tre nominerede til prisen 2021. Han er her flankeret af Mette Nielsen (tv) og Lone Kastberg. Foto: Viborg Kommune

Dommerkomiteen har i dag udpeget Klaus H. Kristensen, Vester Bjerregrav, Ole Mølgaard, Frederiks, og Helle Georgi, Rødkærsbro, til finalister i kampen om at vinde prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021 i Viborg Kommune.

Med sloganet “Landdistrikternes Ildsjæle sætter fut i lokalområderne” har Landdistriktsudvalget og Viborg Landsbysammenslutning igen kastet lys over de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter, som hver dag gør en stor forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der.

Fra 22 kandidater til tre finalister

Sidste år løb Jeppe Hartz fra Vejrumbro med titlen, blandt andet for hans store engagement i Vejrumbro Open Air.

Dommerkomitéen har nu indsnævret feltet af mulige prismodtagere i 2021 ved at udnævne tre finalister ud af et samlet felt på 22 indstillede kandidater.

De tre udvalgte er:

Klaus H. Kristensen, Bjerregrav
Klaus H. Kristiansen har masser af ideer og energi. Han er meget engageret i Bjerregravs trivsel og er involveret i mange af de projekter, der over de senere år er blevet gennemført i Bjerregrav – bl.a. de mange faciliteter i naturen, som har gjort byen til en attraktiv bosætningsby for børnefamilier.

Ole Mølgaard, Frederiks
Ole Mølgaard har gennem mange år været tovholder og initiativtager til at få nye ting til at ske i Frederiks, og han holder ved, indtil projekterne er fulgt til dørs. Han har bl.a. været særdeles aktiv i etableringen af Hjertestien i og omkring Frederiks.

Helle Georgi, Rødkærsbro
Helle Georgi er en person, der altid er i gang med at udvikle Rødkærsbro. Hun har arbejdet for Rødkærsbro de sidste 25 år med et kæmpestort engagement. Særligt det brede foreningsliv i Rødkærsbro nyder godt af Helles imponerende indsats.

Et stærkt felt

Dommerkomitéen kom på hårdt arbejde, da de skulle finde tre finalister blandt de velkvalificerede kandidater, som var indstillet af deres medborgere i landdistrikterne.

– Vi er blevet præsenteret for mange stærke kandidater, og det er dejligt at se den store bredde og opfindsomhed i de frivilliges indsats, som har blomstret mange steder, trods Corona-situationen, siger formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, i forbindelse med udvælgelsen.

Formand for Viborg Landsbysammenslutning, Lone Kastberg, supplerer:

– Vores lokale ildsjæle og det frivillige arbejde i lokalområderne har været presset det sidste års tid, og vi er glade for, at vi med prisen Landdistrikternes Ildsjæle igen får mulighed for at anerkende de mange lokale ildsjæle.

Vinderen kåres 17. maj

De tre finalister præsenteres i den kommende tid på Viborg Kommunes Facebook-side og i Radio Viborg.

Vinderen kåres den 17. maj i forbindelse med årets landdistriktskonference, som i år har deltagelse af blandt andre indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Konferencen afholdes på Verdenskortet i Klejtrup, men på grund af coronasituationen streames den til fem lokale mødesteder rundt om i kommunen.

Vinderen modtager en pengepræmie på 5.000 kr. Alle kandidater modtager kunsthåndværk fra den lokale kunstner Lilian Albeck Andersen.

Tilmelding til konferencen

Tilmelding til Landdistriktskonferencen sker på www.Viborger.dk frem til 6. maj 2021.

Kommentarer