Navnenyt

Thi kendes for ret: Retten i Viborg kåret som ‘Årets elevplads’

'Årets elevplads i HK MidtVest 2023' er Retten i Viborg. Det er eleverne Sofie Møllerskov Andersen, Silja Bjerregaard, Stine Pedersen og Camilla Krogh, som har indstillet arbejdspladsen til prisen, der blev overrakt til elevansvarlig Karina Severin Phillipsen (nummer fire fra venstre) af Inger Stranddorf, formand for HK MidtVest (nummer fem fra venstre), og faglig konsulent Benedikte Fiskbæk Roed. På billedet ses også retspræsident Laila Nitschke. Fremsendt foto

HK MidtVest har torsdag 1. juni 2023 kåret Retten i Viborg som ‘Årets elevplads’.

Inger Stranddorf, formand for HK MidtVest, kiggede torsdag forbi Retten i Viborg med diplom til stor overraskelse for elevansvarlig Karina Severin Phillipsen med flere.

I sin tale sagde Inger Stranddorf blandt andet:

– Jeg er her hos Retten i Viborg i dag, fordi HK MidtVest for fjerde gang kårer ‘Årets elevplads’. Baggrunden er, at vi gerne vil sætte fokus på de arbejdspladser, der vælger at tage elever inden for HK’s område. Det er der nemlig brug for, hvis flere skal gennemføre en relevant erhvervsuddannelse.

Elever i hele det midt- og vestjyske område har siden 20. marts kunnet skrive til HK MidtVest, hvis de er elever på en arbejdsplads, som giver eleverne masser af faglige udfordringer, og som samtidig har et godt arbejdsmiljø

– Blandt de mange, der har henvendt sig til os, er Silja, Stine, Camilla og Sofie, som er elever her hos jer, fortalte Inger Stranddorf.

Til overraskelse for elevansvarlig Karina Severin Philipsen og et stort antal kolleger, som de fire elever Sofie Møllerskov Andersen, Silja Bjerregaard, Stine Pedersen og Camilla Krogh havde samlet til overraskelsen i rettens kantine.

Foruden diplomet havde HK MidtVest blomster og kage med.

Elev har indstillet

Sofie Møllerskov Andersen læste ved overrækkelsen sin og elev-kollegernes indstilling af Retten i Viborg op:

“Retten i Viborg er et godt sted at være og lære. Som nye elever ved Retten i Viborg bliver vi taget godt imod og taget hånd om – ikke blot af den elevansvarlige men af alle de nye kolleger. 

Inden vi starter, sikrer arbejdspladsen gode muligheder for trivsel ved at invitere vi elever ud for at møde hinanden samt vores kolleger gennem forskellige sociale arrangementer. Så vi får opbygget et godt fundament til at starte på vores elevplads. 

I oplæringen bliver vi fulgt tæt af en oplæringsansvarlig, der – uanset afdeling – udviser tålmodighed og forståelse for den individuelle elev. 

Alle medarbejdere bliver behandlet med respekt uanset stilling og ansættelsestid. Vi kan mærke, at alle ved retten gør sig umage for, at vi føler os velkomne. 

Vi er ikke blot elever men medarbejdere på lige fod med alle andre. 

Arbejdspladsen skaber rammer for god trivsel gennem mange fantastiske sociale arrangementer, som vi elever får mulighed for at være med til at planlægge og deltage i. 

Vi elever bliver vægtet højt, og vi kan mærke, at vores kolleger viser interesse for os – både som mennesker og fagligt som kolleger. 

Arbejdspladsen prioriterer ligeledes, at vi får en bred læring gennem alle arbejdsopgaver i rettens forskellige afdelinger for at sikre os de bedste muligheder i fremtiden. 

Vi glæder os til at komme på arbejde ved Retten i Viborg hver dag. 

Derfor nomineres Retten i Viborg til Årets elevplads 2023, idet vi synes, at det er verdens bedste arbejdsplads.”

13 indstillinger

I alt har der været 13 indstillinger til ‘Årets elevplads i HK MidtVest 2023’. 

Af dem har bestyrelserne for de fire HK-sektorer i MidtVest, Handel, Privat, Kommunal og Stat, i en semifinale udvalgt hver deres finalist, som er gået videre til finalen, hvor en jury har skullet udpege ‘Årets elevplads’.

Juryen har bestået af Nanna Seidelin, direktør for Uddannelsescenter Holstebro, UCH, Lasse Jacobsen, kommunaldirektør for Viborg Kommune, Marjanne Grønhøj, Senior Vice President Human Ressource, DEIF A/S, Power & Marine Division, Skive, Allan Kristensen, citychef i Herning, og Inger Stranddorf, afdelingsformand for HK MidtVest.

Finalisterne har foruden Retten i Viborg været:

  • Netto, Vestergade, Holstebro, indstillet af elev Jacob Seidelin
  • Region Midtjylland, indstillet af elev Damla Ertosun Tomes
  • Leoni Advokater, Holstebro, indstillet af elev Christine Borg

 

Foruden diplom og blomster havde HK MidtVest også kage med til medarbejderne i Retten i Viborg. Pressefoto

Tidligere vindere  af  ‘Årets elevplads’

Det er fjerde gang, HK MidtVest kårer ‘Årets elevplads’. De tidligere vindere er:

  • 2022: Velux i Skjern.
  • 2021: Morsø Kommune.
  • 2020: Skive Kommune.

Årets elev kåres senere

HK MidtVest kårer også Årets elev i HK MidtVest for syvende gang. Denne pris vil blive delt ud i nærmeste fremtid, lyder meldingen.

 

Kommentarer