Viborg By

Succesfuldt arrangement for internationale og danske viborgensere gentages i næste uge

Med arrangementet 'Discover the Locals' kan danske og internationale viborgensere høre om kommunens mange tilbud. Pressefoto

Endnu engang inviteres internationale og danskere i Viborg Kommune til en fælles aften, hvor deltagerne kan høre mere om byens og kommunens mange tilbud. Arrangementet, som har navnet ‘Discover the Locals’ løber af stablen tirsdag 22. juni klokken 19.

Danske og internationale viborgensere skal i højere grad ud at opleve byens mange tilbud. Det er baggrunden for det online sommerarrangement med navnet ‘Discover the Locals’, som inviterer Viborgs borgere til at høre oplæg fra byens forenings- og kulturliv.

– Viborg Kommune rummer et fantastisk fritidsliv med masser af tilbud inden for sport og kultur. De tilbud, vil vi gerne introducere til endnu flere. Vi glæder os til endnu engang at kunne invitere til en aften, som hjælper både danske og internationale borgere til at opdage nogle af byens mange muligheder, fortæller programleder Stinne Bille hos Headstart, som står bag arrangementet sammen med Viborg Kommune.

Netværk og nye oplevelser

Blandt andet kan deltagerne se frem til oplæg fra Mønsted Kalkgruber, Hvolris Jernalderlandsby og Viborg Cricketklub, ligesom der bliver oplæg om Snapsting, som vil give deltagerne et indblik i de mange oplevelser, der venter til årets byfest.

– Vi har sammensat et alsidigt program, så der er noget for enhver smag. Vi håber rigtig mange både danskere og internationale har lyst til at være med, for det er en super mulighed for at udvide netværket og få nye bekendtskaber i Viborg-området, fortæller programlederen.

Discover the Locals afholdes som et online arrangement, men med efterfølgende fysiske aktiviteter i de efterfølgende måneder. Aftenen starter med oplæg fra kommunens forenings- og kulturliv, og herefter placeres alle deltagere i grupper, hvor de skal snakke om, hvad de kunne tænke sig at besøge eller opleve sammen efterfølgende.

Tager godt imod de internationale

– Discover the Locals henvender sig til alle, der har lyst til at udvide netværket, og som synes, det kunne være spændende at møde folk fra hele verden. Det er samtidig en super mulighed for os danskere til at tage godt imod de mange internationale borgere, der har bosat sig i vores lokalområde, lyder det fra Stinne Bille, som fortsætter:

– Tidligere deltagere til Discover the Locals har givet arrangementet rigtig gode anbefalinger, blandt andet fordi det giver en unik mulighed for både at lære sin by bedre at kende og samtidig lære nye mennesker at kende. Det glæder vi os til endnu engang at gøre i Viborg.

Fakta

  • Tilmelding til velkomstaftenen ”Discover the Locals” kan findes her
  • Arrangementet afholdes på engelsk tirsdag 22. juni klokken 19-21 og byder på oplæg fra blandt andre Snapsting, Mønsted Kalkgruber, Hvolris Jernalderlandsby, Viborg Cricketklub med flere. Deltagerne sættes derefter sammen i grupper, hvorefter de sammen skal beslutte, hvad de vil besøge i byen i den efterfølgende tid.
  • Discover the Locals arrangeres af Viborg Kommune og Headstart Career. Læs mere på Headstarts hjemmeside www.headstartcareer.dk
  • Headstart er et initiativ, som arbejder på at tiltrække og fastholde velkvalificeret international arbejdskraft til de 12 kommuner i Business Region Aarhus-samarbejdet, hvor Viborg er i blandt.

Kommentarer