Debat og politik

Stem lokalt til Tryghedsvalget

M

Debatindlæg af Mads Panny. Kandidat til Trygfonden, viceborgmester i Viborg Kommune og gymnasielærer.

Der er mange gode foreninger, fællesskaber og projekter der skaber sammenhold og udvikler sunde børn i Viborg Kommune, men mange gode formål lider af, at vi mangler penge i kommunekassen. Derfor stiller jeg op til Trygfonden, hvor jeg håber at kunne støtte flere lokale projekter gennem Tryghedsfonden, der årligt deler 650 millioner kroner ud til gode formål.

Som lærer og viceborgmester i Viborg Kommune oplever jeg desværre, at alt for mange børn og unge føler sig oversete og kæmper med ensomhed og stress. De unge oplever et stort pres, og det sociale sikkerhedsnet er ikke stærkt nok.

Derfor er det afgørende for mig, at TrygFonden spiller en større rolle for at styrke foreninger og fællesskaber, der bekæmper ensomhed og mistrivsel. Alle har ret til at være en del af et fællesskab og til at være vigtige i andre menneskers liv.

Som formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune har jeg fået indført ”Kultur på recept”, hvor vi gennem samvær og kulturoplevelser har fået flere mennesker aktive i vores fællesskaber. På samme måde skal TrygFonden støtte og udvikle lokale initiativer, der giver lokalt engagement, nærhed og skaber plads til fællesskabet til flere mennesker. Jeg vil lægge vægt på at være det lokale medlem af Trygfonden.

Hvorfor er det vigtigt at stemme?

Hvis du har købt en forsikring hos Tryg, Alka eller en af Tryg’s samarbejdspartnere har du stemmeret og har fået en mail fra Tryg. Der skal vælges 16 repræsentanter i Region Midtjylland, og valget er åbnet på nettet fra 23. januar til 10. februar.

Tryghedsgruppen er demokratisk og forbrugerejet forening, der ejer næsten halvdelen af aktierne i forsikringsselskabet Tryg. Højrøstede stemmer i Tryghedsgruppen har tidligere forsøgt at sælge Tryg til udenlandske kapitalinteresser, og her er det vigtigt, at stærke hænder sikrer vi også fremover har et stærkt forbrugerejet selskab på danske hænder, der kan støtte gode formål.

 

Kommentarer