Kultur

Samarbejde med biblioteket: Nu kan du låne et museum

Johanne Behrmann og Tanja Toft Rix-Nielsen er glade for det nye samarbejde mellem Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet, og de ser frem til at få udlånt de første bøger med adgangskort. Foto: Viborg Bibliotekerne

Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet tilbyder nu alle borgere i Viborg Kommune en helt unik mulighed for at besøge Skovgaard Museet med fri entré: Tag på biblioteket og lån en bog som giver gratis adgang til museet. 

Flere skal have muligheden for at opleve kunsten på Skovgaard Museet. Et nyt samarbejde mellem Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet sikrer, at alle borgere nu får mulighed for at låne et adgangskort med fri entré for to voksne til museet i 14 dage.

– Kunst og litteratur skal være lige for alle, og derfor er det også en glædelig nyhed, at man nu kan få fri entre til kunsten gennem biblioteket. Vi er utrolig glade for det nye samarbejde med Skovgaard Museet, siger Johanne Behrmann, litteraturformidler i Viborg Bibliotekerne.

Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet håber, at det nye samarbejde vil give endnu flere mulighed for at opleve skiftende særudstillinger og den permanente udstilling på museet.

– Vi er meget spændte på det nye samarbejde mellem kunsten og litteraturen, som fremmer den æstetiske sansning og bidrager til kritisk erfaring og til nytænkning hos de besøgende, siger museumsinspektør på Skovgaard Museet Tanja Toft Rix-Nielsen.

 Ny udstilling med ‘Lejbach & Blendstrup – Genfærd’

Den 17. maj åbnede en ny og spændende særudstilling ‘Lejbach & Blendstrup – Genfærd’på Skovgaard Museet, og det blev startskuddet for at låne adgang til museet gennem biblioteket.

Ved at låne bogen tilknyttet Skovgaard Museets særudstillingen på Viborg Bibliotekerne, tildeles et adgangskort til Skovgaard Museet, der giver fri entré for to voksne. Børn under 18 år kommer gratis ind. Bogen findes i fem eksemplarer og har samme titel som udstillingen, ‘Lejbach & Blendstrup – Genfærd’.

Hovedbiblioteket i Viborg viser i en periode en mini pop-op-udstilling med et genfærdsværk af tegneren Ole Lejbach, og der er her man finder bogen, som alle kan læse i.

Fakta

  • Viborg Bibliotekerne har seks eksemplarer af bogen ’LEJBACH & BLENDSTRUP – GENFÆRD’ der giver adgang for 2 voksne”, som hver har et adgangskort til Skovgaard Museet
  • Bogen kan lånes i 14 dage og kan reserveres.
  • ‘Lån Skovgaard Museet’ gælder indtil sommeren 2024.
  • Børn under 18 år kommer gratis ind på Skovgaard Museet
  • Samarbejdet er inspireret af Museum Jorn og Silkeborgbibliotekerne
  • Foto: Ole Lejbach, Moonstruck Molly, Kul og sepia på papir.

Kommentarer