Viborg By

Rute 13 mellem Løvel og Viborg skal have ny asfalt – længere køretid forude

Lokale trafikanter mellem Løvel kan glæde sig til en ny og mere jævn kørebane. Arkivfoto: Vejdirektoratet

Fra onsdag den 15. juni og cirka tre uger frem lægger Vejdirektoratet seks kilometer ny asfalt på rute 13 ved Viborg. Det kommer til at betyde omkørsel og dermed længere køretid mellem Løvel og Viborg.

Trafikanter på rute 13 mellem Løvel og Viborg må indstille sig på, at de kommer til at tilbringe ekstra minutter på farten, når de den kommende tid kører mellem lige netop de to byer.

Asfalten på den seks kilometer lange strækning er nemlig nedslidt, og derfor er det nu tid til at få den udskiftet. Det meddeler Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Asfaltarbejdet begynder onsdag den 15. juni og kommer til at vare i omkring tre uger.

Sådan foregår arbejdet

Asfaltarbejdet begynder med, at den gamle belægning bliver affræset. Når det er klaret, vil der blive foretaget lokale reparationer i den underliggende belægning, hvorefter det er tid til at lægge en ny og mere klimavenlig asfaltbelægning på vejen. Til slut bliver der påført vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne, lyder meldingen.

Trafikanter og rutens naboer berøres

For at beskytte vejarbejderne og undgå kødannelse vil trafikanter blive dirigeret ud på en omkørsel, hvilket foregår via rute 579 Skivevej og rute 533 Løgstørvej. Det indebærer, at man skal køre ekstra 10 kilometer, og at rejsetiden vil blive forlænget med omkring 10 minutter.

I weekender og eventuelle perioder, hvor arbejdet ligger stille, åbner strækningen for trafik i fuldt omfang. Der vil dog være nedsat hastighed, hvis man kører på fræset underlag, eller hvis der stadig mangler striber.

Beboere på den spærrede strækning har fortsat adgang ved forsigtig kørsel i arbejdsområdet.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere om trafikken på Trafikinfo.dk

Kommentarer