Debat og politik

Radikale er skam lige her – også på det grønne

Af Marianne Tøttrup, Kandidat KV21, Radikale

Replik til Andreas Søndergaard i VSF den 24. september

Det er faldet VSF-journalisten for brystet at vi havde valgt at sende Hanne Roed som vores repræsentant til et vælgermøde om klima. Som et mindre parti med en lille kandidatliste til Kommunalvalget kan det til tider være utrolig svært at dække alle de mange mange debatter, events og steder man skal være og lige i dette tilfælde lå vælgermødet bl.a. oveni et møde på Rådhuset.

Derfor sprang Hanne Roed ind – hun har nemlig som 1. næstformand i Regionsrådet haft sin faste gang i Viborg igennem flere år, er Folketingskandidat i Viborg Øst, har aktivt været med til at udforme det kommunalpolitiske program og har i årevis været med på gaden for at tale politik med viborgenserne samtidig med at hun også har masser af grønne visioner, også på Viborgs vegne.

Og hvad sagde Hanne Roed så? Eksempelvis talte hun, som den eneste, om det stigende grundvand, som vil gøre livet surt for mange i Viborg Kommune, særligt nord for byen, hvis vi ikke gør noget. Op til en meters stigning – det kan mærkes! Og der bør udformes planer for vådområder og øvrige tiltag.

Ligeledes nævnte hun landbrugets rolle i den grønne omstilling. Det danske landbrug er dygtige og skal være en del af svaret i den grønne omstilling. Hun gav også sit besyv med om energi-renoveringer, bæredygtigt byggeri, den cirkulære økonomi, god grøn mad og mere cyklisme – også på cykelbaner på de toppede brosten under hensyn til middelalderbyen.

Man kunne selvfølgelig også bare have spurgt til Radikale Venstre Viborg’s kommunal valgprogram: Klima- og miljøpolitik er en vigtig del af vores valgprogram for der er så meget mere at gøre på det område i Viborg Kommune – mere biodiversitet, mål om at blive en CO2 neutral kommune, bedre forhold for elbiler, en langsigtet og bæredygtig plan for håndtering af stigende grundvand og meget mere grøn innovation også indenfor erhvervslivet.

Så ærlig talt Andreas Søndergaard, hvorfor konkluderer du at Radikale Venstre ikke har grønne ambitioner på Viborgs vegne, fordi Hanne Roed repræsenterede partiet til et valgmøde?

Du er meget velkommen til at kontakte Hanne Roed, eller vores byrådskandidater for at høre nærmere. Faktisk kunne du jo også have gjort det, inden du skrev artiklen i torsdags.

Kommentarer