112

Politiet retter opmærksomheden på uopmærksomme trafikanter

Foto: Sikker Trafik

I denne uge har Midt- og Vestjyllands Politi ekstra opmærksomhed rettet mod dem, der ikke er så opmærksomme i trafikken. Det sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol af brugen af blandt andet håndholdt mobil. Og allerede i løbet af ugens første to dage, måtte politiet have bødeblokken frem 22 gange.

I årets første 10 måneder har Midt- og Vestjyllands Politi uddelt 1782 klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil bag rattet. Og i denne uge har politiet særligt fokus på netop de uopmærksomme trafikanter, der enten bruger håndholdt mobil under kørsel eller som taster eller skriver på sit smartwatch. 

”I seks ud af ti dødsulykker i trafikken er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret. Det er vanvittig farligt ikke at have øjnene på vejen, når man kører bil. Når vi i denne uge har særligt fokus på netop problemet med uopmærksomhed er det naturligvis for at højne sikkerheden på vejene”, fortæller politikommissær Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der er leder af politikredsens operative færdselssektion.

Og politiets indsats har allerede resulteret i flere sigtelser for uopmærksomhed. På kontrollens to første dage er 22 trafikanter blevet sigtet for anvendelse af håndholdt teleudstyr, der altså kan være eksempelvis mobiltelefon, tablet eller smartwatches. To af dem var cyklister, der kan se frem til en bøde, mens de sidste 20 var bilister, der kan se frem til et klip i kørekortet.

Uopmærksomhedskontrollerne i Midt- og Vestjyllands Politi sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol og samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring og Pension og en række kommuner gennemfører kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

De målrettede kontroller i Midt- og Vestjyllands Politi fortsætter ugen ud.

Kommentarer