Ørum

Padeltennis hitter i Viborg Kommune – nu vil Ørum med på bølgen

Omtrent sådan forventer man, at de to padelbaner i Ørum kommer til at se ud, hvis man ellers opnår de krævede antal brugere til banerne. Fristen til det er 1. februar. Fremsendt foto

Fritids- og kulturudvalget i Viborg Kommune besluttede på mødet 22. november sidste år at reservere yderligere 300.000 kroner fra puljen til mindre anlægsinvesteringer til tilskud til padel-anlæg efter en anbefaling fra Viborg Idrætsråd.  Ansøgere til puljen skal dog dokumentere, at der er interesse for opførsel af padeltennisbaner – og det er man i fuld gang med i Ørum.

Padeltennis er blevet det helt store hit som motionsform, og i Viborg Kommune har fritids-og kulturudvalget derfor afsat ekstra penge af til at støtte etablering af padelbaner i de lokale idrætsforeninger.

I Ørum har man længe barslet med tanken om at få nogle padeltennisbaner opført ved Tjeleceneret.

– Mange lokale borgere tager til Viborg og andre steder hen i det midtjyske for at spille padeltennis, men vi vil jo gerne holde folk i lokalområdet og øge styrken i det lokale foreningsliv, så derfor har vi besluttet at søge tilskud til to udendørs padelbaner, fortæller centerleder ved Tjelecenteret i Ørum, Kristian Steffensen.

– Vores padelbaner vil også kunne bruges af skoler og efterskoler og andre foreninger i en stor omkreds af Ørum, og så kan lokale erhvervsdrivende bruge banerne til  firmaarrangementer med mere, tilføjer han.

Skærpede krav

I forhold til sidste år har udvalget imidlertid skærpet kravene for uddeling at midler til padelbaner. Årsagen hertil er angiveligt, at man sidste sendte penge efter projekter, der alligevel ikke kunne realiseres, grundet manglende tilslutning.

Ansøgere skal derfor nu dokumentere en vis tilslutning i form af forhåndskontingenter for at kunne komme i betragtning til de kommunale midlerr, og i Ørum har man derfor sat en lokal kampagne i gang for at få tegnet brugere til de ønskede padeltennisbaner.

– Vi har nedsat en styregruppe, der arbejder med projektet, og vi er i fuld gang med at udbrede budskabet. Helt konkret skal vi være i stand til at fremvise minimum 40 forhåndsmedlemskaber for at komme i betragtning til midler fra kommunen, fortæller Kristian Steffensen.

Det gør man blandt andet ved at tilbyde medlemsoptioner med gode fordele. Det kan man læse mere om på tjelecenteret.dk

Sidste frist for ansøgning om midler fra padel-puljen er 1. februar.

De blå felter markerer den forventede placering af padeltennisbanerne i Ørum. Fremsendt fotografik

Kommentarer