Kvorning

Overvældende succes med Fårets Dag hos Knibbe i Kvorning

Se billedserie Omkring 450 gæster trodsede regn og kulde for at tage til Fårets Dag hos fåreavlerne Knibbe i Kvorning. Fremsendt foto

Kulde og regn holdt ikke folk tilbage, da familien Knibbe i Kvorning i påsken slog stalddørene op i anledning af Fårets dag. Omkring 450 børn og voksne kiggede forbi for at kæle for påskelam, kigge på kyllinger eller få en ridetur på ponyerne.

I mange år har det været en fast tradition, at danske fåreavlere invitererede offentligheden indenfor påskelørdag; en god anledning til at vise,  hvordan fårene lever i fårestalde og fortælle om den danske produktion af lammekød og uld.

For famlien Knibbe i Kvorning, der opdrætter Texelfår, var det første gang de deltog i arrangementet, så der var spænding på gården inden den store dag.

– Vi vidste ikke helt hvor mange besøgende, vi kunne forvente, og så var der også regnvejr hele dagen. Derfor var vi meget overraskede over og glade for, at der kom så mange mennesker på besøg, fortæller en overvældet Katinka Knibbe, som talte omkring 450 besøgende i løbet af dagen.

– De første dukkede op allerede klokken 9.45, og vores 50 tombola priser var væk ved 12-tiden, tilføjer hun.

Masser af aktivitet – både inde og udenfor

Familien havde lavet en masse aktiviteter på dagen. Blandt andet en skattejagt, hvor 150 børn deltog, og standholdere havde også nok at se til: Mange børn skulle prøve at spinde uld, som de kunne få med sig hjem. Rigtigt mange var i interesserede i at se fårene med deres små lam, og der var også travlhed ved boden med smagsprøver på  lammespegepølse og røget lammekød, som var et stort hit blandt de besøgende.

– Selvfølgelig var der også stor interesse for vores kyllingeprojekt, som vi har haft i Børnehuset i Ørum; her har vi har udruget kyllinger, som gæsterne kunne se på dagen, fortæller Katinka Knibbe.

Artiklen fortsætter under billedet…

Uden for stalden havde gårdens to ponyer også travlt. De stod nærmest ikke stille hele dagen, for børnene var helt ligeglade med regnvejret, og de stor i kø for at få en ridetur.

Udover arbejdet med dyrene får Katinka Knibbe også tid til at male dyreportrætter, så i dagens anledning var der også åbent i Galleri Katinka, hvor folk kunne se og købe hendes malerier, men det var også muligt at bestille et maleri af eller navneskilt til sit eget dyr.

Hvis man kunne gætte vægten på denne vædder, så kunne man vinde en lammekølle. Fremsendt foto

Lammekølle på højkant

De besøgende kunne også vinde en lammekølle ved at gætte vægten på én af gårdens væddere.

– Der deltog også mange mennesker i den konkurrence, og der var rigtigt mange forskellige svar – det højeste bud lå helt oppe på 246 kilo, smiler Katinka Knibbe.

Vædderen vejede dog noget mindre, nemlig 77 kilo, og to personer kom meget tæt på: Lars Nielsen gættede på 76 kilo, men blev lige akkurat overhalet af Petra Smidt, som havde gættet vædderens vægt til at være 76,5 kilo. Hun blev meget glad for sin præmie.

– Vi fik mange positive tilbagemeldinger og har faktisk kun set glade ansigter. Så alt i alt må vi sige, at vores første åben stald til Fårets Dag blev en rigtig stor succes, og vi overvejer stærkt at gentage det til næste år. Så håber vi bare på, at der bliver lidt bedre vejr, slutter Katinka Knibbe.

Fakta

Folkene bag Knibbe Texelfår er ægteparret, Katinka og Maurits Knibbe, som købte gården på Nymarksvej ved Kvorning for omkring fem år siden. Parret stammer oprindeligt fra Holland, og derfor valgte de i 2015 at importere hollandske Texelfår til driften, som i dag består af cirka 50 moderdyr og 7 væddere – en blanding af hvide og blå texelfår.

Læs mere på hjemmesiden www.knibbetexelfaar.eu

De små påskelam var populære hos børnene til Fårets Dag hos Knibbe Texelfår i Kvorning. Arkivfoto fra gårdens facebookside

Kommentarer