Erhverv

Overrasket højdespringer – OJ Plusvarme i Hammershøj kåret som Børsen Gazelle 2023

Ole og Biirgith Liv Andersen fra virksomheden OJ Plusvarme i Hammershøj blev 28. november kåret som Børsen Gazelle 2023. Fremsendt foto

28. november kårede og hyldede Børsen landets hurtigst voksende virksomheder ved den sidste af i alt fire regionale kåringer. Blandt dem var OJ Plusvarme i Hammershøj.

Af Gitte Hagsholm, viborg@netavis.dk

HAMMERSHØJ – Det kom som noget af en overraskelse for Biirgith og Ole Andersen, som ejer og driver virksomheden OJ Plusvarme i Hammershøj, da de i november fik besked fra Børsen om, at de var kåret som Gazelle 2023.

– Den havde vi slet ikke set komme. Eller noget vi overhovedet havde haft i tankerne, fortæller Biirgith Liv Andersen.

– Men vi blev selvfølgelig både glade og stolte over prisen, tilføjer hun med et stort smil.

Ole Andersen, som har over 30 års erfaring inden for alle typer af jordvarme samt staldvarme til landbruget, etablerede sammen med en kompagnon virksomheden Lely Center Viborg i 2005; dengang med fokus på landbrugskøl, varmepumper samt diverse kølearbejde.

I 2010 delte de firmaet, og Ole Andersen fortsatte sin del af firmaet under det nye navn OJ Plusvarme. Samtidig byggede de nyt firmadomicil på Pilevej i Hammershøj, hvor virksomheden stadig har til huse.

Ny grøn strategi betød øget vækst

I 2012 frasolgte Ole Andersen landbrugskølen fra og begyndte at satse udelukkende på grøn energi i form af varmepumper, solceller og butikskøl. En strategi, der sendte virksomheden ud på en opadgående vækstkurve, som nu har resulteret i en Børsen Gazelle.

Trods den store vækst drives OJ Plusvarme, som er ISO 9001 certificeret, af bare tre fastansatte medarbejdere. Indehaver Ole Andersen står for salg, montage og service, mens Biirgith Andersen styrer administrationen og fungerer som firmaets ‘blæksprutte’. Endelig har de en fuldtidsmontør, der ligeledes varetager montage og service, og i travle perioder, som virksomheden har en del af, hyrer de to fast tilknyttede montører ind.

Gode perspektiver for fremtiden

Og dem bliver der endnu mere brug for de kommende år, spår Biirgith og Ole Andersen.

– Når vi kigger ind i fremtiden, ser det ud til, at efterspørgslen på varmepumper fortsætter; og det gælder jordvarme samt luft til vand og luft/luft varmepumper og både til privatboligen, sommerhuset, kontorer med mere. Så vi kommer nok til at løbe endnu stærkere, lyder meldingen fra de nykårede højdespringere.

På hjemmesiden borsen.dk/gazelle kan man læse om kriterierne for at få en Børsen Gazelle.

 

Kommentarer