Hammershøj

Oplev ‘Babettes Gæstebud’ i Hammershøj forsamlingshus

Inger Marie Madsen i ’Babettes Gæstebud’. Pressefoto

Foreningen LandboSenior Purhus Tjele er klar med endnu et offentligt arrangement i Hammershøj forsamlingshus. Denne gang med teaterforestillingen ’Babettes Gæstebud’, opført og fortalt af skuespiller Inger Marie Madsen.

De fleste kender forfatter Karen Blixens klassiker, Babettes Gæstebud’, gennem Gabriel Axels film af samme navn fra 1987, hvor handlingen foregår i et lille fiskerleje på den jyske vestkyst.

Handlingen i den oprindelige version af Karen Blixens novelle finder i midlertid sted i et afsides sogn i Norge; og det er her handlingen udspiller sig i skuespiller Inger Marie Madsens fortolkning, som man kan opleve i Hammershøj forsamlingshus onsdag den 22. marts.

Kort fortalt er Babettes Gæstebud historien om to provstedøtre i Berlevaag, Nordnorge, og deres franske kokkepige Babette. 

Babette har gemt på en gammel lotteriseddel fra Fran-krig, og efter 12 år i huset i Norge trækker hun den store gevinst i det franske lotteri. Hun beder om lov til at tilberede en ægte fransk middag i anledningen af døtrenes far, provstens hundredårsdag. Tøvende accepterer de, og det bliver en festmiddag, de aldrig glemmer!

Inger Marie Madsen har en lang teaterkarriere, men siden 1996 har hun stort set levet af at fortælle.

“Jeg fortæller ordret – på originalsproget. Det er en chance for at høre vores store forfattere fortalt. At få historierne levendegjort, som de er skrevet,” skriver hun om sig selv.

Entré inklusive kaffe koster 50 kroner for medlemmer og 100 kroner for andre. Alle er velkomne.

Billetter skal bestilles senest to dage før på telefon/SMS til Jytte Quist, 21 12 02 69, eller Christian Andersen, 22 45 71 31.

Læs mere om arrangementet på www.landbosenior.one

Kommentarer