Ørum

Ørum Varmeværk inviterer til åbent hus ved solcelleanlægget

Ørum Varmeværk har investeret i en stor varmepumpe for at kunne levere billigere og grønnere varme til forbrugerne. På fredag inviterer de borgerne til åbent hus, hvor man kan høre mere om anlægget. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

I forbindelse med færdiggørelse af byggeri og ibrugtagning af varmepumpe inviterer Ørum Varmeværk til åbent hus på fredag 27. august.

Ørum Varmeværk fik i løbet af 2019 etableret en stor varmepumpe i forbindelse med solcelleanlægget øst for byen. På fredag 27. august inviteres borgere fra Ørum og omegn til åbent hus ved anlægget, hvor bestyrelsen og personale vil vise rundt og fortælle om den seneste investering, der både skal give forbrugerne både billigere og mere ‘grøn’ varme.

– Anlægget har været i drift siden marts måned, men på grund af corona, har vi ikke haft mulighed for at vise det nye anlæg frem før nu, så det glæder vi os rigtigt meget til, fortæller formand for varmeværket, Jan Hoberg.

Ingen prisstigninger

Nettoinvesteringen på varmepumpeanlægget løber op i cirka 11,5 millioner kroner, men det vil forbrugerne ikke komme til at mærke. Tværtimod kan man se frem til lavere varmepriser, lyder det fra formanden.

– Forbrugerne skal have glæde at vores investering her og nu, så de kan mærke forskellen. Også selvom det betyder en længere tilbagebetalingstid på investeringen, siger, Jan Hoberg og peger på, at nye borgere vil have lettere ved at vælge fjernvarmen til frem for andre forsyningskilder.

Der er nemlig mange nye potentielle kunder på vej til varmeværket med blandt andre 14 nye udstykninger ved Vingevej.

– De nye udstykninger på Vingevej er ikke underlagt tilslutningspligt til varmeværket, men vi har alligevel været optimistiske og ført rør ind til samtlige parceller i håb om, at de kommende beboere vil tilslutte sig, fortæller formanden og tilføjer, at man samtidig, og med samme motivation, har fjernet tilslutningsafgiften.

Fremtidssikring

Med det nye varmepumpeanlæg ser Ørum Varmeværk ind i en fremtid, hvor man kan producere næsten CO2-neutral varme.

– Sammen med Hammershøj Fjernvarmeværk er vi pionerer. Vi er nogle af de første inden for vores felt til at investere så massivt i den grønne omstilling, og det er vi ret stolte af, siger Jan Hoberg.

Derfor glæder han sig også til, at man nu kan invitere borgerne ind at besigtige den nye varmepumpe og hele anlægget.

– Jeg skal da lige understrege, at alle er velkomne, også selvom man ikke er ‘kunde i butikken’. Vi håber bare på at se rigtigt mange på fredag, så jeg håber folk tager imod invitationen og kigger derud, om ikke for andet så for hyggens skyld, lyder opfordringen.

Ørum Varmeværk vil være vært ved nogle forfriskninger, og Lions Tjele tropper op med pølsevognen.

Kommentarer