Kultur

Ny streetfood-festival kommer til Viborg – forventer 20.000 gæster

Pressefoto

Har du smag for gademad, kan du godt begynde at glæde dig! Den 23.til 26. maj fyldes Paradepladsen i  Viborg med retter fra alle verdenshjørner, koncerter med Zididada, James Sampson og Rasmus Nøhr samt aktiviteter for store og små. Fra arrangørerne lyder en særlig opfordring til lokale aktører om at byde ind  og blive en del af festivalen, som forventer 20.000 besøgende fra hele regionen. 

Viborg har en ambition om at udvikle tilbagevendende kvalitetsevents til og sammen med borgerne, og Viborg  Streetfood Festival er netop sådan et event. En ny folkefest med musik og underholdning med maden som  omdrejningspunkt – fra saftige spyd stegt på åben grill til frisklavede falafler og surdejspizzaer af råvarer fra Thy, hedder det i en pressemeddelelse.  

Bag konceptet står Mad & Kultur, der har specialiseret sig i at lave denne type arrangementer.

Festivalen i Viborg er endnu ikke helt på plads, og lokale aktører fra hele kommunen opfordres til at deltage med, hvad man nu har at byde på af lokale specialiteter.

Uanset om du har en madiværksætter i maven, et lokalt produkt, du vil servere smagsprøver på og sælge, eller om du vil bidrage til underholdning og aktiviteter, har du mulighed for at byde ind, lyder meldingen.

Lars Stentoft, der er kultur- og eventchef i Viborg Kommune, har store forventninger til det nye initiativ.

Vi har i en del år opbygget ’signaturevents’, altså årlige begivenheder, der indkapsler Viborgs identitet. Et led i  arbejdet er at finde professionelle partnere, som vi, og kommunens aktører, kan skabe oplevelser sammen med.  Derfor er vi glade for at annoncere samarbejdet med Mad & Kultur, en etableret spiller med solid erfaring i at  udvikle madfestivaler – til netop dette nye Viborg-event. Det er et virkelig godt match, siger han.

Festivalen giver også en forsmag på en anden stor, lokal event, nemlig Classic Race Viborg 2025. Til Viborg  Streetfood Festival i år udstiller Classic Car nemlig biler på Paradepladsen, og planen er, at gademadsfestivalen  skal være en integreret del af Classic Race Viborg 2025. Viborg Kommune forventer, at netop kombinationen af  motorsport og mad vil blive et event, der etablerer sig og bliver en fast del af Viborg i mange år fremover. 

Det er gratis entré til Viborg Streetfood Festival, og madboderne er åbne: torsdag klokken 16 til 21, fredag og lørdag klokken 11 til 21 og søndag klokken 11 til 19. Baren er åben længere i forbindelse med koncerterne fredag og lørdag klokken 21 til 23.30. For børnene er der blandt andet gøglere, cirkuslegeplads og ansigtsmaling. 

 

Kommentarer