Viborg By

Nu kan du få din cykel sikkert parkeret på Viborg Station

Cykelparkering ved Stationspladsen under Hærvejsbroen. Foto: Viborg Kommune

Cyklister, der tager tog eller bus fra Viborg Station, kan nu trygt og sikkert parkere deres cykel på stationen. Ny type cykelstativ låser cykelstellet fast, og nye bokse sikrer mod hærværk.

Nu kan pendlere, som bruger cyklen til og fra toget eller bussen, føle sig meget mere sikre, når de stiller deres cykler ved Viborg Station. En ny, smart cykelparkering gør det mere tyverisikkert at parkere sin cykel ved stationen, og det bliver let at finde en plads. Der er nemlig opstillet hele 96 stativer og 29 aflåselige cykelbokse fordelt på fire forskellige placeringer ved stationen.

De nye parkeringsfaciliteter bliver indviet af borgmester Ulrik Wilbek torsdag den 9. marts 2023 kl. 13.30 under Hærvejsbroen, Stationsvej 2 i Viborg. Ud over borgmesteren deltager Viborg Kommunes tekniske udvalg, Martin Pedersen fra JP Group og repræsentanter fra Dansk Cyklistforbunds Viborg-afdeling.

Gratis og let parkering

De nye cykelstativer er gratis og meget lette at bruge. Det eneste, man har brug for, er et rejsekort eller et dankort / andet kontaktløst kort, som lukker og åbner stativet. De i alt 96 cykelstativer, hvoraf de 19 har opladningsmulighed til el-cykler, er opstillet fire forskellige steder på stationsområdet. Det er det største samlede antal Bikeep-cykelstativer, der er opstillet i Danmark.

Ved busterminalen og under Hærvejsbroen er der desuden opsat i alt 29 aflukkede cykelbokse, hvor de fleste har plads til de helt store cykler med lad. Disse bokse er udviklet sammen med den lokale virksomhed JP Group. Cykelboksene åbnes og lukkes vha. App´en “Bikeep”. Herudover er der også opstillet bagagebokse, som kan bruges til opbevaring af cykelhjelm, batteri til el-cykel med mere.

Oversigt over placeringen af cykelstativer med mere ved Viborg station. Illustration: Viborg Kommune

Understøtter grønnere transportformer

Viborg Byråd afsatte i 2020 to millioner kroner til et løft af cykelparkeringen ved Viborg Station. Dertil kommer, at Viborg Kommune har fået del i den statslige “Pulje til fremme af cykling i forbindelse med kollektiv trafik”. Herfra er der kommet yderligere to millioner kroner til projektet.

– Det er med stor tilfredshed, at vi nu kan tage den nye cykelparkering i brug. Når vi gør det let og sikkert at efterlade sin cykel på stationen, er vi med til at understøtte, at flere får lyst til at skifte bilen ud med grønnere former for transport og kombinere cykling med bus eller tog, påpeger borgmester Ulrik Wilbek. 

Få instruktion

Jens Peter Hansen fra Bikeep vil vejlede i brugen af stativerne ved busterminalen onsdag den 15. marts fra klokken 14 til 17 og igen mandag den 20. marts i samme tidsrum.

Læs mere på www.bikeep.dk og Viborg Kommunes hjemmeside

Kommentarer