Viborg NV

Naturskattejagter byder i år på magi, monstre og mystik

I Undallslund Skov kan skattejægerne glæde sig til hyggelige græskarlygter og opgaver for de mindste. Foto: Viborgbibliotekerne

De traditionsrige naturskattejagter byder i år på hyggelig uhygge til alle aldre. Afhuggede hoveder, monsterjagt og efterårets magi er blandt andet på programmet, når Viborg Bibliotekerne for 16. år i træk afholder skattejagter i efterårsferien.

At efterårsferie betyder skattejagt for børn og barnlige sjæle i Viborg Kommune er efterhånden blevet en tradition. I 16 år har børn i alle aldre og deres familier taget de praktiske sko på og trasket skovene omkring Viborg tynde med bibliotekets skattekort i hænderne.

Som altid er der også lidt nyt på programmet. For eksempel er der flere ”nye” skove blandt ruterne, og en ny samarbejdspartner er også med.

– Det er vigtigt for os, at vi hvert år tænker lidt nyt ind i skattejagterne og samtidigt er tro mod konceptet. Mange af familierne er med år efter år, og vi vil gerne give dem den gode oplevelse, de forventer, og mere til. På dette års ruter har vi for eksempel en ny samarbejdspartner og nye skove i spil. Det betyder, at vi kan tænke i nye baner, og det vil man kunne mærke, når man står ude på ruterne, siger Sofie Berggreen, der er projektleder for naturskattejagterne.

Ånder og afhuggede hoveder i Hvolris Jernalderlandsby

I Hvolris Jernalderlandsby venter en oplevelse for de modige. Her kan man opleve jernalderlivet på nært hold, når formidlerne i Hvolris Jernalderlandsby byder indenfor til en helt særlig Naturskattejagt. Gravpladser og mystiske rune-beskeder er en del af dette års skattejagt i jernalderlandsbyen, og for de særligt modige venter historien om det afhuggede hoved fra Roum. 

Mysteriet ved Hald Sø

I Hald tager dette års skattejagt udgangspunkt i lokale legender, som blandt andet siger, at det smukke naturområde ved Hald Sø engang var befolket af sagnvæsener. Her bliver man en del af historien og skal være med til at løse mysteriet, som det gamle sagnland gemmer på – og undervejs holde sig gode venner med kloge fugle, lygtemænd og trolde. Ruten er blevet til i samarbejde med Naturskolen i Hald.

Monsterjæger-træning i Ørum Børneskov

I samarbejde med Sundhedscenter Viborg er der for første gang blevet lavet skattejagt i Ørum Børneskov. Her skal familierne uddannes som monsterjægere og gennemføre en række prøver. Svære hovedbrud, fysiske prøver og mødet med mystiske væsner vil afsløre, hvem der er monsterjæger, og hvem der er monster.

I Ørum Børneskov ved Futdalen skal familierne uddannes som monsterjægere og gennemføre en række prøver. Foto: Viborgbibliotekerne

Hyggelig uhygge i Undallslund Skov

I Undallslund Skov kan skattejægerne glæde sig til hyggelige græskarlygter og opgaver for de mindste. Ruten er velegnet til klapvogn, og man kan nyde stemningen i skoven og mærke efteråret, mens man sammen løser opgaverne på ruten. Det er også muligt at medbringe lommelygte og gå ruten om natten. Denne rute er udarbejdet i samarbejde med Viborg Orienteringsklub. Ruten starter ved Orienteringsklubbens klubhus, hvor man på udvalgte dage kan være heldig at møde klubbens medlemmer, der står klar med en sjov børne-aktivitet.

Magien og mystikken er løs i Vindum Skov

Også i Bjerringbro er der nyheder på programmet. FDF Bjerringbro har nemlig fundet på en spændende off-road rute i Vindum Skov, som aldrig før har været en del af naturskattejagterne. Rygtet siger, at der er magtfuld og ond magi på spil og at folk forsvinder på mystisk vis. Der bliver sved på panderne, når familierne både skal løse mysterier og krydse krat i rollerne som kampklare magikere.

Der er magtfuld og ond magi på spil i Vindum Skov. Foto: Viborgbibliotekerne

Skattekort-salget skydes i gang fredag 15. oktober

Man kan få fingrene i de populære skattekort på Hovedbiblioteket i Viborg og på Bjerringbro Bibliotek i betjent åbningstid – dog først fra fredag d. 15. oktober kl. 14.

I Ørum er der mulighed for at købe skattekort hos Butikken ved OK-benzin (Østergade 2) den 15.-16. oktober og 21-23. oktober. Der er desuden mulighed for at købe skattekort til jernalder-ruten i Hvolris Jernalderlandsby i deres betjente åbningstid.

Ruterne er åbne fra lørdag den 16. til og med søndag den 24. oktober. Undtaget ruten i Hvolris, der er åben fra tirsdag den 19. til lørdag den 23. oktober, hver dag fra klokken 10-16.

Kommentarer