Navnenyt

Mads Bendiksen er ny talentkoordinator i Viborg Elite

Formand for Viborg Elite, Ulrik Wilbek og den nye talentkoordinator, Mads Bendiksen, giver hinanden hånd på det fremtidige samarbejde. Fremsendt foto

Mads Bendiksen tiltræder 1. juni som ny talentkoordinator i Viborg Elite. Mads kommer blandt andet med trænererfaringer fra stærke talentmiljøer, en PhD i idræt og erfaringer som underviser i skoleverden. 

I sin nye funktion som Talentkoordinator kommer Mads Bendiksen til at stå i spidsen for Viborg Elite og for koordinationen af det fælles talentsamarbejde mellem lokale idrætsforeninger, skoler og uddannelsesinstitutioner samt de mange andre aktører omkring Talentarbejdet i Viborg Kommune.

Formand for Viborg Elite, Ulrik Wilbekm, ser frem til samarbejdet:

– Mads har en stærk idrætsfaglig profil og spændende perspektiver på talentudviklingsarbejdet med kompetencer til at videreudvikle Viborg Elite. Ambitionen er en fortsat styrkelse af kommunens talentmiljøer. Mads skal understøtte positive udviklingsrammer for vores største lokale idrætstalenter ud fra mottoet lyst, vilje, evne, lyder det.

Mads Bendiksen har en kandidatgrad i idræt og har skrevet PhD i human fysiologi. Han kommer fra en stilling som underviser på Hald Ege Efterskole, hvor han blandt andet har været ansvarlig for skolens håndboldlinje. Tidligere har den nye talentkoordinator i en årrække været håndboldtræner for divisionshold og talenthold, ligesom han har været tilknyttet FC Midtjylland fodbold som analytiker og fysisk træner.

– Jeg er rigtig stolt over at få Mads med på holdet. De grundlæggende rammer er velfungerende, så sammen med det øvrige team og vores engagerede samarbejdspartnere skal vi fortsætte det lange seje træk, som arbejdet med talenter og talentsektoren kræver, siger sportschef hos Viborg Idrætsråd Morten Erfurth.

Viborg Elite er forankret i Viborg Idrætsråd og udfoldes i tæt samarbejde med Viborg Kommune, lokale talentidrætsklubber, skoler og uddannelsesinstitutioner, Team Danmark og en række øvrige samarbejdspartnere.

– Som omdrejningspunkt vil Mads Bendiksen have den tætte koordinering med partnerskabet og frem for noget vores lokale idrætstalenter og deres familier, forklarer Morten Erfurth.

Og det arbejde ser den nye talentkoordinator frem til:

– Jeg glæder mig meget til samarbejdet med interessenterne omkring Viborg Elite. Vi skal fortsat understøtte talenternes mulighed for at udvikle sig og balancere en hverdag, hvor skole og talentidrætten kan gå hånd i hånd. Jeg ser særligt frem til at blive klogere på trænermiljøerne, da de er en særdeles afgørende faktor for at talenterne kan udfolde sig, siger han.

Mads Bendiksen er bosat i Viborg med sin samlever Mette og deres tre børn. Ud over at spille motionsfodbold i Sdr. Rind Vinkel IF, så er Mads aktiv som frivillig U9 håndboldtræner i Viborg HK.

 

Kommentarer