Navnenyt

Line Munk Erikslev fra KonditorBager i Ørum vinder DM i Skills: ”Det er helt fantastisk”

Line Munk Erikslev ved bordet med alt det flotte og givetvis også meget lækre bagværk, der gav hende en førsteplads blandt bagerne ved DM i Skills 2024. Privatfoto

21-årige Line Munk Erikslev fra Onsild er udlært og ansat som bager hos KonditorBager i Ørum. I lørdags vandt hun DM i Skills 2024 i sit fag. Med hendes egne ord har det været “en helt vild oplevelse”, og med sejren har hun sat en streg under, at grundighed betaler sig.

Af Gitte Hagsholm, viborg@netavis.dk

ØRUM – Ovenpå nogle hæsblæsende dage til DM i Skills er Line Munk Erikslev vendt tilbage til Ørum med intet mindre end en guldmedalje om halsen.

Efter at have præsenteret et bord fuld af bagværk – med blandt andet skuestykke, kransekage, wienerbrød, brød og rundstykker – kunne hun til sin egen store overraskelse lade sig kåre som vinder af DM i Skills 2024 inden for bagerfaget.

– Det er vildt at skulle levere et megagodt håndværk under et stort tidspres, og når man tilmed er oppe imod andre, der er vildt dygtige og lige så ambitiøse som én selv, er det en vild oplevelse. Jeg deltog faktisk, fordi jeg gerne ville vise bagerfaget frem, så jeg var slet ikke forberedt på at skulle vinde, og jeg har ikke helt fattet det endnu, siger Line Munk Erikslev og uddyber:

– Jeg ville vise, at bagerfaget ikke er så simpelt, som mange folk tror; det er ikke nok bare at kunne slå en dej sammen. Det er noget levende, man står og arbejder med, og det er et håndværk, hvor man skal kunne mærke, hvordan dejen er.

Stor opbakning

Line Munk Erikslev er da heller ikke kommet sovende til den flotte førsteplads, og hun gør en dyd ud af at være meget grundig i sit arbejde. Det gjorde sig også gældende forud for konkurrencen, hvor hun øvede sig i al sin fritid enten i bageriet i Ørum uden for åbningstiden eller på skolen i Holstebro.

– Jeg har fået kæmpestor opbakning – både fra mine lærer fra skolen, Lars Jacobsen, og Bent (Bachstein, indehaver af bageriet i Ørum, red.); de har guidet mig undervejs, og de var også begge to med hele vejen under DM i Skills, det var virkeligt fedt, siger Line Munk Erikslev, hvis forældre fra Onsild også var i Roskilde for at heppe på datteren.

Stolt repræsentant for Danmark

For Line Munk Erikslev betyder sejren ved DM i Skills også, at hun skal repræsentere Danmark til VM i september som en del af Skills-landsholdet.

– Det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere Danmark. Samtidig bekræfter sejren mig jo i, at jeg har fat i noget helt rigtigt og leverer et godt stykke håndværk. Jeg lægger stor vægt på detal jer, og finesserne skal være på plads, siger Line Munk Erikslev.

– Jeg gør mig altid umage, og det håber jeg, at kunderne i Ørum kan fornemme og smage i mit bagværk – også til daglig skal håndværket være i top, fastslår hun.

Temaet for konkurrencen var ’Roskilde’, og det kommer tydeligt til udtryk i Line Munk Erikslevs flotte kreationer. Privatfoto
Line Munk Erikslev ved prisoverrækkelsen. Her flankeret af vært Christian Degn (tv) og formand for SkillsDenmark, Søren Heisel. Foto: Lasse Lagoni

 

Kommentarer