Lindum

Lindum og omegn lagde landevej til udfordrende ræs for ‘old timere’

Se billedserie Der var mange flotte klassikere blandt de deltagende biler ved Lindum Skov Hill Climb, som blev afviklet lørdag eftermiddag i strålende sol. Foto: Jan Szwed

60 flotte biler med masser af potente hestekræfter under motorhjelmene deltog lørdag i det traditionsrige Lindum Skov Hill Climb. Arrangementet var tilrettelagt i samarbejde mellem Motorsport Nordjylland (MNJ) og Historisk Motor Sport (HMS) Danmark samt lokale ildsjæle i Lindum.

Efter en coronapause kunne Lindum lørdag igen i år byde op til klassisk ræs med charmerende ‘old timere’ fra hele landet.

Lindum Skov Hill Climb er et rally for bil-nostalgikerne og deres bedagede køretøjer. Her bliver sømmet bliver trykket i bund og ‘sundhedstilstanden’ testet på vejene i og omkring Lindum. Og det var en begejstret løbsleder, Preben Stensballe, som igen kunne rapportere fra det traditionsrige løb i Lindum.

– Deltagerne kom fra hele Danmark, og alle gik virkelig til stålet i arrangementet i deres old timere, beretter han.

– I et Hill Climb dyster kørerne omkring at give ‘oldtimerne’ fuld gas på en hastighedsprøve. Kørerne fik mulighed for at prøve kræfter med en snoet asfaltvej på den legendariske prøve gennem Lindum Skov, forklarer løbslederen.

Bodil Skærris fra Lindum blev overrasket af arrangørerne med en prøvetur i en af bilerne – i konkurrencetempo. Fremsendt foto

Overraskelse til lokal medarrangør

Lindum Landsbykulturhus var som altid medarrangør af det populære løb, og i år fik en af de lokale ildsjæle bag, Bodil Skjærris, sig en oplevelse for livet.

Arrangørerne overraskede hende nemlig med en tur i konkurrencefart sammen med en af de lokale aktører, Karsten Holst Jensen, i hans flotte og potente Opel Kadett GT/E med 200 HK under motorhjelmen. Og det var en vild oplevelse, lyder det fra Bodil Skjærris.

– Som co-driver tænkte jeg, nu må han da snart bremse, når vi nærmede os et sving. Et sekund senere spurgte jeg mig selv igen, nu må han da snart bremse! Først 50 meget længere fremme blev den midterste pedal aktiveret, og vi var vi hurtigt videre, fortæller hun om oplevelsen.

Bodil Skærris er i øvrigt begejstret for, at løbet er tilbage i Lindum, hvor hun sammen med andre frivillige fra landsbyen har sørget for blandt andet god forplejning til de mange deltagere. Og håbet er, at løbet vender tilbage igen næste år.

– Opbakningen fra både kørere og publikum har sået frøene til en gentagelse næste år. Alle fik en god oplevelse i ryttergården og med masser af action ude på hastighedsprøven. Det har været forrygende, og på byens vegne tør jeg godt sige, at vi glæder os til næste år, hvor vi helt sikkert vil gentage successen, fortæller hun.

Optur og nedtur

Karsten Holst Jensen var tredjehurtigst generelt i første heatrunde, men i anden runde løb han ind i problemer.

– Motoren lød virkelig sund. I mit andet heat forsvandt sundheden imidlertid, idet motoren ‘åd makrellen’. Pludselig lå et af stemplerne og svømmede molestreret rundt i bundkarrets olie. Det var topærgerligt, men det er del af gamet, når snublekysen kommer på hovedet og hestekræfterne slippes løs, lyder det tørt fra den erfarne kører.

Unikke biler og anekdoter

Racerne i hill climb er for hovedparten unikke eksemplarer af en rallybil eller banesports-vogn, fortæller løbsleder Preben Stensballe.

– Startfeltet andrager tresserne, halvfjerdserne og firserne, og der er ikke en rusten plet nogen steder. Man kan derfor have stor respekt for kørernes entusiasme, fortæller han om kørerne, som også nyder stemningen i ryttergården.

– Her går motorsportssnakken i fulde omdrejninger, og der genopfriskes anekdoter og trekvarte usandheder. Hellere komme med en lille løgn, end at snakken går i stå, lyder det fra løbslederen.

Dagens generalvinder blev horensianeren Heino Mejer i Volvo 242 Turbo (1983), og på andenpladsen fulgte Steffen Kjær fra Brædstrup i BMW E30 (1988).

I en noget ældre BMW 2002 (1972) strøg MNJ’eren Gert Simonsen ind som treer på generalpodiet.

– Det er virkelig en spændende hastighedsprøve, som arrangørerne har fundet frem til os kørere. Sammenkædet med den gode stemning omkring motorløbet generelt ser jeg frem til et ‘da capo’ i 2022, lyder meldingen fra løbets nummer tre.

Der var kørere fra hele Danmark til rallyet i Lindum lørdag. Blandt andet et par entusiaster fra Randers, Møller og Poulsen, som i det civile liv er henholdsvis elektriker og skolelærer. Foto: Jan Szwed
I ‘pitten’ på Lindum stadion kunne man, inden løbet gik i gang, besigtige de mange smukke modeller. der stod knivskarpe før ræset. Foto Jan Szwed
For entusiaster var der masser af lækkerier at studere i ‘pitten’ på Lindum stadion. Foto: Jan Szwed
De lokale foreninger havde sørget for, at forplejningen var på plads til både deltagere og tilskuere. Foto: Jan Szwed

Kommentarer