Legeplads i Kvorning rykker nærmere

Arkivbillede fra første præsentation af projektet. Arkivfoto

Onsdag i sidste uge var omkring 25 Kvorning-borgere samlet i forsamlingshuset for at få status på byens legepladsprojekt. Det begynder at haste lidt, da dele af finansieringen er betinget af, at projektet afsluttes i år. Så nu går man i gang med forberedelserne, mens man venter på den sidste tilladelse.

Læs også: Nu får Kvorning en legeplads og et nyt samlingssted

Onsdag i sidste uge havde legepladsudvalget, som består af repræsentanter for byens tre foreninger, inviteret til et fællesmøde i forsamlingshuset for at give en status på, hvor lang man er med projektet.

Karina Bang Lanng fra Aktive Kvinder indledte med at beskrive processen fra idé, til  organisering, projektbeskrivelse, og finansiering.

Man har bestilt de forskellige elementer til legepladsen hos leverandøren, som er Lillebjørn under Rejstrup Savværk. Finansieringen af de 330.000 kroner, legepladsen løber op i, er også på plads med tilskud fra Friluftsrådet på 40.000 og 50.000 kroner fra Nordea Fonden, mens 240.000 kommen fra Viborg Kommunens pulje til forskønnelse af mindre byer og landsbyer. Nu mangler blot den endelige tilladelse fra kommunen.

– Lige nu er landzonetilladelsen i offentlig høring, og her er frist den 20. november, og så regner vi med der sker noget sagde Karina Lanng til mødet.

Efter Karina var Jens Flink Hansen fra borgerforeningen oppe at fortælle om, de forskellige elementer, der indgår i legepladsen. Den er designet, så den indeholder nogle af Kvornings ‘vartegn’ så som langdyssen, banestien, de landlige omgivelser med bondegårds dyr med mere. Det hele er lavet i træ, så det også passer ind i naturen omkring.

En essentiel del af pladsen er et madpakkehus, som bliver opført med en lille bålplads ude foran, så man kan holde sammenkomster, ligesom dagplejerne kan få stor glæde af det.

Selvom den sidste tilladelse ikke helt er i hus, så begynder man at forberede grunden til at sætte legepladsen op. Nogle af tilskudsmidlerne er nemlig betinget af, at projektet bliver afsluttet i 2019.

Efter Jens Flink Hansens gennemgang var det derfor tid til at beskrive arbejdsopgaverne, og den del af stod Lars Ranch, som repræsenterer forsamlingshuset, for.

Man regner med at bruge de to første weekender i december, hvor der blandt andet skal graves jord væk,  spredes stabilgrus og fald-sand, etableres jordvold og lægges fliser.

Ved fælles hjælp er det håbet, at man lige akkurat bliver færdige, så julefreden kan nå at sænke sig over den lille by.

Legeplads udvalget består af:  Jens Flink Hansen og Susanne Kraft fra Borgerforeningen, Jytte  Sørensen, Kirsten Remmervad og Karina Lanng fra De Aktive Kvinder samt Lars Ranch og Henrik Andreasen fra forsamlingshuset.

Efter Jens Flink Hansen havde gennemgået de forskellige elementer på og indretningen af legepladsen, var Lars Ranch (billedet) oppe for at beskrive de arbejdsopgave, som byen selv skal klare, inden firmaet Lillebjørn kan gå i gang med selve opførelsen af de forskellige elementer på legepladsen. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer