Bigum

Langsøbaderne modtager pris på 15.000 kroner

Prismodtagere fra saunaklubben Langsøbaderne, Maj-Britt Givskov Hansen og Ida Claudell (th), fik overrakt prisen af Anders Bertel, aktionærrådsformand i aktionærkreds Midtjylland. Foto: Andelskassen

Andelskassen hylder saunaklubben Langsøbaderne ved Tjele og tildeler foreningen bankens ”Sammen kan vi mere-pris 2023” i aktionærkreds Midtjylland. Med prisen følger 15.000 kroner.

På Andelskassens aktionærmøde 14. marts i Tinghallen i Viborg uddelte Andelskassen traditionen tro Andelskasseprisen og tre ”Sammen kan vi mere-priser” i aktionærkreds Midtjylland. Priserne går til små og store initiativer, der skaber glæde, udvikling og sammenhold, og som gør en forskel i lokalsamfundet.

En arbejdsgruppe hos saunaklubben Langsøbaderne har søgt midler til at få opført en helt ny saunabygning ved kanten af Tjele Langsø. Et ambitiøst projekt som en række ildsjæle har brugt mange frivillige timer på at lykkes med.

”Jeg synes, det store arbejde gruppen har lavet, fortjener en hæder, da det helt sikkert vil danne base for nye bekendtskaber og relationer, mens man dyrker en fælles interesse for vinterbadning.”

Sådan lyder det blandt andet i indstillingen, Andelskassen modtog på saunaklubben Langsøbaderne, som er organiseret under Bigum Forsamlingshus. Saunaklubben modtog en af bankens ”Sammen kan vi mere-priser” og 15.000 kroner.

Bedre omklædningsfaciliteter

Maj-Britt Givskov Hansen og Ida Claudell fra Langsøbadernes bestyrelse modtog prisen, og de var begejstrede for både anerkendelse og pengepræmie, som falder på et tørt sted midt i foreningens våde element.

Siden foreningen 26. november sidste år indviede en stor, flot sauna, er medlemstallet steget støt, og i dag er man oppe på omkring 80 aktive medlemmer, fortæller Maj-Britt Givskov Hansen.

– I starten havde vi saunaen åben fast hver onsdag og i weekenden; og selvom det er en stor sauna med plads til 25 personer, så blev det hurtigt trangt med pladsen både på badebroen og i saunaen. De mange medlemmer betyder, at vi nu har indtægter nok til at holde saunaen åben hver dag, og vi kan allerede nu se en større spredning i, hvornår vores medlemmer besøger søbadet, siger hun.

Den store medlemsfremgang har imidlertid afsløret en ny udfordring; og her kommer Andelskassens pengepris til gavn.

– Vi mangler omklædningsfaciliteter. Lige nu hænger og lægger brugerne omklædningstøj rundt omkring ved saunaen, i madpakkehuset eller på badebroen; i mangel af bedre, og det er uholdbart. Vi ønsker at få etableret faciliteter til omklædning ved madpakkehuset, hvor der også er toilet, og det kan pengene fra Andelskassen hjælpe med at realisere, siger Maj-Britt Givskov Hansen og tilføjer:

– 15.000 kroner rækker ikke til at at etablere de faciliteter, vi ønsker os, men pengene kan hjælpe med at lave en midlertidig løsning, der kan fungere.

Bestyrelsen vil i denne uge drøfte, hvordan pengene fra Andelskassen bedst udnyttes, og så vil man arbejde med en plan for, hvordan man kan komme i mål med en langtidsholdbar løsning på omklædningsfaciliteter ved det populære søbad.

Fakta om priserne

Andelskassen uddeler hvert år Sammen kan vi mere-priserne og Andelskasseprisen til personer, grupper, virksomheder eller foreninger, der gør en forskel i deres lokalsamfund. Priserne uddeles i bankens aktionærkredse og består af fire priser til en samlet værdi af 50.000 kr. pr. aktionærkreds.

Andelskasseprisen er en særlig anerkendelse til en person eller et par, som har gjort en særlig indsats for et af aktionærkredsens lokalområder inden for det sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle/sportslige områder. Her uddeler Andelskassen et beløb på 5.000 kr.

”Sammen kan vi mere-priserne” består af tre priser på hver 15.000 kr. Disse priser en særlig anerkendelse til tre foreninger, grupper eller lignende, der i det forløbne år har gjort en særlig indsats for et af aktionærkredsenes lokalområder inden for det sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle/sportslige område.

 

Kommentarer