Lindum

Landmandselev fra Lindum med til demonstration i Aarhus

Marc Johansen havde lånt sin fars traktor for at deltage i demonstrationen i Aarhus. Sin unge alder til trods, så har han fundet sit politiske ståsted, og det skiltede han med hele vejen til Aarhus og til bage til Lindum. Privatfoto

En ung landmandselev fra Lindum var på sin fars traktor blandt de omkring 500 traktorer fra hele Jylland og Fyn, der lørdag samledes på havnen i Aarhus for at demonstre mod regeringens håndtering af mink-sagen.

16-årige Marc Johansen fra Lindum er landmandselev på Asmildkloster Landbrugsskole. I sin fritid kører han for en lokal maskinstation, men lørdag havde han lånt sin fars traktor for sammen med fire kammerater at deltage i landmændenes demonstration i Aarhus.

– Vi var fem afsted i tre traktorer. Vi tog tidligt afsted for det tager alligevel godt og vel et par timer at nå frem. Vi kører jo ikke mere end omkring 40 kilometer i timen, fortæller Marc Johansen.

Destinationen var Hammel, hvor det ene af i alt fire opsamlingssteder omkring Aarhus var placeret. Herfra kørte traktorerne i kortege ind til havnen i Aarhus, og det var noget af en oplevelse fortæller han.

– Folk vinkede og gav os tommel op på vej igennem byen, det var fedt, fortæller den unge landmandselev, som dog ikke var med for morskabens skyld.

– Jeg vil gerne være med at vise, at vi ikke synes, det er i orden, hvordan regeringen har håndteret den her sag om minkene. Selvom vi ikke er minkavlere allesammen, så er vi landmandskolleger, og vi må stå sammen om vores fag, lyder meldingen fra Marc Johansen.

Fra havnen gik landmændene i samlet procession op til pladsen mellem Musikhuset og kunstmuseet Aros, hvor der var taler af Inger Støjberg (V), Alex Vanopslagh (LA), Morten Thiessen (K), Lars Boje Mathiesen (NB) og Lise Bech (DF).

Efter nogle begivenhedsrige timer gik traktorturen tilbage til Lindum omkring klokken 14.

Kommentarer