Debat og politik

Hjælp til fattige børn og deres familier!

Debatindlæg af Mette Nielsen (S), Folketingskandidat Viborg Øst Kreds

Hjælp til fattige børn og deres familier! Læserbrev af Mette Nielsen (S) Folketingskandidat og byrådsmedlem i Viborg Kommune.

Regeringen er kommet i mål med en ny kontanthjælpsaftale, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kalder ”børnenes kontanthjælpsreform”. Det er regeringen, støttepartierne, Alternativet og Kristendemokraterne som er klar med en aftale om et nyt kontanthjælpssystem.

Der vil blandt andet blive givet tilskud til børns fritidsaktiviteter. Det vil ca. 40.000 børnefamilier få glæde af.

Derudover afskaffes kontanthjælpsloftet og formuegrænsens hæves fra 10.000 til 12.000 kr.

Og sidst men ikke mindst, så bliver receptpligtig medicin bliver gratis for børn og voksne, hvis man har været i kontanthjælpssystemet i et år.

Jeg er meget glad for, at der er landet en aftale, som tager højde for ovennævnte udfordringer. Da jeg var formand for socialudvalget oprettede vi i Viborg Kommune Danmarks første fattigdomsråd. På møderne i fattigdomsrådet var der flere, som fortalte, at de ikke fik deres receptpligtige medicin, da de ikke havde råd til at hente den på apoteket. I sidste uge blev det besluttet, at der skal være gratis tandlæge til alle 18-21 årige. Jeg glæder mig til, at der også bliver gratis tandlæge til denne her gruppe af borgere, for at sikre endnu mere lighed i sundhed.

Kommentarer