Viborg By

Foredrag: De første mennesker på Arnbjerg

Plateauet, hvor den nye Arnbjerg-bydel skyder op, var også yderst populært i sten- og bronzealderen. Foredraget 25. januar er for alle dem, der er nysgerrige på, hvem der boede i Arnbjerg før, og hvorfor området var så velegnet til at bosætte sig. Foto: Viborg Museum

Onsdag i næste uge holder Viborg museum foredrag de første mennesker på Arnbjerg. Et højaktuelt emne med den store byggeaktivitet og tilflytning til bydelen.

Syd for Viborg er bydelen Arnbjerg skudt op i rekordfart! Plateauet var også yderst populært i sten- og bronzealderen. Er du nysgerrig på, hvem der boede i Arnbjerg før dig? Så kom til dette januar-foredrag, der handler om de første mennesker på Arnbjerg.

I 2018 og 2019 udgravede Viborg Museum to store bosættelser, som eksisterede fra slutningen af stenalderen til slutningen af bronzealderen. 

Spor efter omkring 130 hustomter, hytter, stalde, mulige kultbygninger samt en samlingsplads, gravhøje og brandgrave vidner om slægters liv gennem 2.000 år. 

Arkæologerne Ida Westh Hansen og Casper Sørensen fra Viborg Museum fortæller om de mange spændende fund og resultater fra de store udgravninger. 

Museumsinspektører Ida Westh Hansen og Casper Sørensen, Viborg Museum, står for foredraget, der holdes onsdag 25. januar klokken 19 i Sortebrødrehus i Viborg.

Deltagelse er gratis for medlemmer af Viborg Museumsforening, andre slipper med 50 kroner i entré. Billetter bookes på viborgmuseum.dk

Kommentarer