Rødding

Forårskoncert med Kulturrøddernes Kor i Rødding kirke

Kulturrøddernes Kor giver koncert i Rødding kirke på mandag 24. april. Fremsendt foto

Når Kulturrøddernes Kor i næste uge slår tonerne an ved en forårskoncert i Rødding kirke, så fejrer de samtidig et forsinket 25 års jubilæum.

Mandag den 24. april giver Kulturrøddernes Kor forårskoncert i Rødding kirke. Koret ledes af Grethe Kvistgaard, og Karin Antonsen er med som pianist.

Koncerten kommer til at byde på både velkendte og nyere forårssange, og hvor vinter og vår bindes sammen med sange som udtrykker forventning om lys og lunere dage.

Derudover er der også sange, som ikke decideret er årstidssange, men udtrykker stemninger og følelser, og som nok vil være kendt af mange. Desuden vil koret slå tonerne an til fællessang i løbet af aftenen, lyder det i beskrivelsen.

Forsinket 25 års jubilæum

Kulturrøddernes Kor blev stiftet i Rødding i 1996 af Grethe Kvistgaard, som stadig svinger taktstokken over koret, der lige siden har været en fast del af kulturlivet – både lokalt på Tjele-egnen, men også i hele Viborg Kommune.

Koret har på lige fod med mange andre haft et par år i coronadvale, og derfor var det ikke muligt at fejre korets 25 års jubilæum i 2021.

– Derfor føles det faktisk som et jubilæum, når vi igen kan give koncert i Rødding kirke, fortæller Grethe Kvistgaard og tilføjer:

– Vi havde vores første julekoncert i kirken i december 1997, så vi har en særlig tilknytning til kirken og lokalområdet i det hele taget.

Det bekræfter sognepræst Niels-Peter Lund Jacobsen.

– Koret er et fast indslag ved Røddings traditionsrige grundlovsfest – både i kirken og ved festen i teltet. Og der har også været mange koncerter i kirken i tiden løb, siger han og tilføjer:

– Så selv om koret ikke er et kirkekor, så er der alligevel en særlig relation mellem kirken og koret.

Kirkekoncerten starter klokken 19.30.

 

Kommentarer