Kultur

Flotte resultater for Vasehus Rideklub og Vasehus Ridecenter i efteråret

Fire stolte elevryttere fra Vasehus Rideklub fik en fjerdeplads til Elevcup 2023. Fra venstre: Holdleder Susanne Nørbo Jakobsen sammen med rytterne, Josephine Buhl Aarup, Anna Dietz Højgaard, Sara Møller Gaarde og Julie V. Bjerregård. Fremsendt foto

I løbet af efteråret er der sket mange spændende ting i Vasehus Rideklub, som blandt andet har været vært ved sit første landsstævne nogensinde.

Af Gitte Hagsholm, viborg@netavis.dk

LINDUM – I august startede rideskolen op med at have fire elever fra rideskolen med til Elevcup, som er en landsdækkende turnering under Dansk Rideforbund for elevryttere. Her er målet at skabe gode sociale relationer mellem klubberne og at give alle elevrytterne en god og succesfuld oplevelse; sammenhold og socialt samvær er altså i højsædet, fortæller Ane Rømsgaard, der er medlem af bestyrelsen.

De fire piger, der stillede op for ‘VAS’ gav den fuld gas – både med hygge og højt humør, og slutteligt kom de også i finalen og endte med en flot fjerdeplads. 

– Det er en stolt tradition for rideklubben, at deltage i elevcuppen, og endda oftest med meget flotte resultater, siger Ane Rømsgaard.

Indsamling til ny ridebane

Den 10. september holdt rideklubben et stort sponsorstævne kombineret med en sommerfest. Det blev et brag af en dag. Her deltog ridefysioterapien, som også rider på ridecenteret, elevryttere, der bruger ridecenterets heste, samt privatryttere på egne heste. 

Der blev konkurreret, spist kage, hygget, solgt brugt rideudstyr, badet i poolen og samlet penge ind, og  aftenen sluttede af med fællesspisning. For ponyerne blev der startet i dressur i sværhedsgraderne LD til PRT, og for heste var sværhedsgraderne fordelt fra LD til MB0. Der blev indsamlet 66.833 kroner, som nu er lagt til side; for drømmen for klubben er, at få anlagt en stor udendørs ridebane, hvor der både kan springes og rides dressur, og som kan bruges til både hverdag og til stævner.

Første landsstævne

Sidst i september var klubben vært ved deres første landsstævne i ridebanespringning for ‘children’ og ‘youngrider’. 

– Klubben har i flere år med succes afholdt både elev-, klub- og distriktsstævner i både spring og dressur, så  det var sjovt at prøve kræfter med et landsstævne, hvilket blandt andet kunne lade sig gøre på grund af de fine fysiske forhold Vasehus Ridecenter byder på, fortæller Ane Rømsgaard og uddyber:

– Stævnet har været under planlægning et år, hvor ridecenteret har fået skiftet bunden i den sidste hal, så rideklubben nu råder over to store haller begge med ebbe-flodsystem. Derudover er der lavet et nyt sekretariat og et fint nyt dommertårn.

Landsstævnet blev vellykket med i alt 354 starter og med deltagelse af ryttere fra hele Jylland og Fyn, og et stort antal frivillige hjælpere bidrog med at få hele stævnet til at gå op i en højere enhed.

Ekvipage fra springkonkurrencen ved Landsstævnet på Vasehus Ridecenter i september. Foto: Sanne Kolind/photo By Colind

Selvom året går på hæld, er 2023 slet ikke slut endnu for Vasehus Ridecenter, for klubben har endnu to stævner mere på programmet; et dressurstævne på klubplan i november og et distriktsstævne i spring til december, hvor der også afholdes Rosenparade. Året sluttes traditionen tro af med et stort juleshow med luciaoptog og kvadrilleridning i december, hvor alle børn har mulighed for at deltage.

 

Kommentarer