Viborg By

Fire borgermøder: Få gode råd til at spare på energien

Allerede i september satte VibLand (Viborg Landsbysammenslutning) fokus på klimaudfordringerne med et møde i samarbejde med kommunen på Viborg Bibliotek. Her var der særligt fokus på mulighederne for at få fjernvarme til flere af kommunens landsbyer. Nu inviterer kommunen til fire borgermøder om energibesparelse og -forsyning. Arkivfoto

Hvordan sparer du bedst på energien, og hvordan ser forsyningssituationen ud i netop dit lokalområde? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når Viborg Kommune og Viborg Stifts Folkeblad inviterer til borgermøder i Ørum, Stoholm, Bjerringbro og Viborg.

Energiregningen er øget markant for langt de fleste borgere i Viborg Kommune, og det er noget, mange mærker.

Heldigvis er gode råd helt gratis, når Viborg Kommune i samarbejde med Viborg Stifts Folkeblad de kommende uger inviterer til borgermøder fire steder i kommunen.

Her er der gode råd at hente fra rådgivere i SparEnergi, ligesom de lokale forsyningsselskaber giver et overblik over deres aktiviteter og svarer på spørgsmål fra de fremmødte.

Efter mødet er der mulighed for at få individuelle råd om netop din husstand fra SparEnergi.

– I Viborg Kommune har vi taget rigtigt mange initiativer for at spare på energien, men det er vigtigt, at det er noget borgere, virksomheder og kommune er fælles om. Både for at spare penge i den enkelte husstand, men også fordi vi som samfund skal spare så meget på energien som muligt, hvis vi skal undgå, at der eksempelvis kommer korte perioder, hvor vi helt må undvære strøm. Derfor er jeg også glad for, at vi kan samarbejde om at sikre, at borgerne kan få gode råd til, hvordan de sparer på energien, og jeg håber, at rigtig mange møder op, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Fire borgermøder

De fire borgermøder finder sted:

  • Mandag den 28. november i Ørum Forsamlingshus
  • Torsdag den 1. december i Stoholm Fritids- og kulturcenter
  • Torsdag den 8. december i Bjerringbro Idræts og Kulturcenter
  • Onsdag den 14. december i Kasernehallen i Viborg

Alle møder varer fra klokken 19.00 til 20.30, og efter mødet har deltagerne mulighed for at få individuelle råd fra eksperten hos SparEnergi.

Program

  • 19.00 Rådgivning fra SparEnergi – oplæg
  • 19.30 Spørgsmål til rådgiver
  • 19.45 Oplæg fra lokalt energiselskab
  • 20.15 Spørgsmål til energiselskab
  • 20.30 Mulighed for at stille individuelle spørgsmål vedrørende energiforbedringer.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

 

Kommentarer