Kultur

Eventyrene venter på jer på Viborg Bibliotekernes Naturskattejagter

Tag med på Viborg Bibliotekernes Naturskattejagter i efterårsferien. Pressefoto

Efterårsferien står for døren, og i Viborg Kommune har denne ferie en helt særlig betydning. Så snart skolernes motionsløb fredag er gennemført, blænder Viborg Bibliotekerne nemlig op for salget af skattekort til de traditionsrige Naturskattejagter.

I år bliver der både mulighed for at springe gennem kaninhullet til Eventyrland, rejse til Udgård, hvor de skrækindjagende jætter bor og drage på fodrejse med selveste H.C. Andersen.

“Eventyr, sagn og fortællinger” er temaet for årets naturskattejagter, når Viborg Bibliotekerne med samarbejdspartnere for 18. år i træk inviterer viborgenserne ud i kommunens skove til en udfordrende oplevelse for hele familien. Og denne gang er der både hekse og trolde, forvoksede skakbrikker og fortravlede kaniner i vente ude på ruterne.

– Vi glæder os meget til at præsentere børnefamilierne for årets naturskattejagter, hvor vi låner med arme og ben fra eventyr og andre fortællinger, men giver det hele vores eget twist, fortæller projektdeltager Sofie Berggreen fra Viborg Bibliotekerne og fortsætter:

– Og så er vi glade for igen i år at kunne byde på hele fem ruter med vidt forskellige temaer, så både store og små kan få en dejlig oplevelse i naturen i efterårsferien.

Naturskattejagternes samarbejdspartnere tæller i år Naturskolen ved Hald, Sundhedscenter Viborg, Hvolris Jernalderlandsby, Sangkraft Viborg og Viborg Orienteringsklub, som holder til i Undallslund.

Eventyrlige skattejagter

Der var engang… ja, sådan starter jo ethvert rigtigt eventyr, og Naturskattejagterne 2023 er ingen undtagelse.

For der var engang en forfatter, som besøgte Ruinen Hald Slot, og som blev så inspireret af områdets vidunderlige natur, at beretningen fandt vej til hans personlige breve. Det er der nu kommet en eventyrlig skattejagt ud af, hvor I kan gå i H. C. Andersen fodspor. Og det er ganske vist.

Er I mere til det skøre og skæve, så tag på en tur gennem kaninhullet i Bjerringbro Børneskov, der for en stund er forvandlet til Eventyrland. Ligesom Alice må også I finde vej gennem det skøre Eventyrland, hvor intet er, som det ser ud til.

I Hvolris Jernalderlandsby kan I rejse med i Thors bukkevogn til Udgård og møde selveste Udgårdsloke, der er jætternes konge. Eller hvad med at tage de yngste med på en musisk rejse i Bruunshåb Børneskov i selskab med Hans og Grete? Kan I mon finde pandekagehuset og besejre heksen?

Hører I til blandt de modigste skattejægere, der ikke er bange for lidt sved på panden, kan I også bevæge jer dybt ind i Undallslund, hvor den onde Skakmester endnu engang er på færde. Den udspekulerede troldmand holder skoven i sit jerngreb, og kun et hold helt særlige magikere kan besejre ham. Ruten er markeret med reflekser, så det også er muligt at finde vej efter mørkets frembrud.

Skattekort-salget skydes i gang fredag den 13. oktober

For at få fingre i et skattekort, skal du møde op på Hovedbiblioteket i Viborg eller på Bjerringbro Bibliotek i betjent åbningstid – fra fredag d. 13. oktober kl. 14. Kortene sælges ikke digitalt. Der er desuden mulighed for at købe skattekort til jernalder-ruten i Hvolris Jernalderlandsby i deres betjente åbningstid.

Ruterne er åbne fra lørdag den 14. til og med søndag den 22. oktober. Undtaget ruten i Hvolris, der er åben fra tirsdag den 17. til lørdag den 21.  oktober, hver dag fra klokken 10 til 16.

 

Kommentarer